bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yarın Zafer Bayramı
Yazarlar // 29 Ağustos 2022 Pazartesi 09:11

İsmail BAŞARAN

DÜVEL’i Muazzama’ya karşı kazanılan, bedeli 13 bin şehit ve 35 bin gazi olan Başkumandan Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun.  Bu zaferden bugün her kim mutlu oluyorsa tabi…

30 Ağustos 1922, Türkiye'nin kurtuluş günü olduğu kadar, Türkiye Türklerinin kaderlerini kanları pahasına değiştirdikleri gündür de aynı zamanda.  Oysa 30 Ağustos 1922’de kan ile kazanılan zaferin meyvelerinin son zamanlarda masa başında kalkan ve inen eller ile heba edilmek istenmekte olduğu maalesef görülmekte ve de yaşanmaktadır.

Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünden sonra, “Her şey Türk için Türk'e göre ve Türk tarafından” düsturu terk edilmiş ve kademe kademe “ilelebet payidar olacağına yemin ettiğimiz” Cumhuriyetimiz daha yumuşak geçişler ile Sevr şartları ile karşı karsıya bırakılmıştır.

Bayramlar, kuru kuru laf olsun diye kutlamak için çıkmamıştır. Bayramlar, özellikle de Milli Bayramlar, bu günlere lotodan çıkan büyük ikramiye ile değil bin bir fedakârlık ile nasıl geldiğimizi hatırlatmak ve binlerce yıllık Türk tarihinin yükünü omuzlarımızda hissederek sorumluluklarımızı hatırlatmak için kutlanır.

Ey Türk Milleti, evlatlarının gözyaşları ile eriyeceğin o acı günleri yaşamamak için yattığın tatlı uykudan artık uyanmak zamanı değil midir? Yattığımız uykudan önce kendimiz uyanmalı sonra da çevremizdeki uyuyanları uyandırmalıyız.

 

AKILLI SİSTEM KİME YARADI?

Samsun’da çok tartışılıyor, vatandaşın lehine mi olacak aleyhine mi? Sistem işletmeye tam anlamıyla girdiğinde vatandaş tamamen gözetlenecek mi? Sadece sokaklar mı gözetlenecek yoksa evlerin içleri de gözetlenmiş olacak mı? Ben bu sistemin vatandaşın lehine olacağı inancında değilim.

Bugün tam anlamıyla uygulanmaya başlanmamasına rağmen sokaklar allak bullak olmuş vaziyette. Samsun’da kaça mal oldu kimler bu sistemin kurulmasından nemalandı, Belediyenin ve de halkın paraları kimlere aktarılmış oldu? Akılı sistem dedikleri sistemle kimlerin hangi müteahhitlerin cepleri dolduruldu?

Samsun'da tartışmalı Akıllı Şehir projesi kapsamında kentin bütün ana arter ve sokaklarına takılan kameralı denetim sisteminin 1 Eylül'de başlayacak.

Tün şoför esnafına  uyarı yapıldı, dikkat denildi. Bu sistem trafiğin iyi yönetilmesi için değil vatandaştan ceza adı altında para alabilmek için kullanılacaktır. Eğer vatandaşın lehine olmayacaksa sistem, önümüzdeki seçimlerde sandıkta AK Parti hüsranı yaşayacaktır. Çünkü vatandaş ekmek arası bulamadığı bu günlerde bir de ceza parası ödemek zorunda mı kalacaktır?

Eğer vatandaş homurdanmaya başlarsa ve önümüzdeki seçimleri büyük ölçüde etkileyecekse sistemin devreye girmesi ve ceza uygulanması acaba seçim sonrasına bırakılır mı? Bu sisten seçimlere malzeme olarak kalabilir mi?

AK Parti başta olmak üzere iktidar seçim öncesi böyle vatandaşın aleyhine olacak ve cebinden para çıkaracak uygulamaları deneme olarak ücretsiz yapmalıdır. İşin içine para girerse iktidarın uykuları daha çok kaçacaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yalanlar gerçeklerle bağdaşmadığı gibi, genellikle kendi aralarında da çatışırlar.  (Daniel Webster)