bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yargılanacaklar mı?
Yazarlar // 27 Ağustos 2022 Cumartesi 18:17

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu ilgililer yolları caddeleri kavşakları yapıyorlar sözüm ona. Evet, yapıyorlar da vatandaş bu yapılanlardan mutlu oluyor mu kullanımları kolay mı yoksa iş olsun diye mi yapılıyor bütün bunlar?

Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Olağanüstü Genel Kurulu için gittiğim İstanbul’dan gece döndüm ve şehir içinde gördüğüm, canımı sıkan kavşaklar oldu. Aslında kavşak da denmez ya yollardaki göbeklerden dönüp duracaksınız karşıya geçebilmek için. Sürücü de olsanız, şoför de olsanız hiç fark etmiyor. Samsun bir garip merkezi durumunda... Kocaman kent İstanbul’da trafik hiç aksamadan ilerliyor da İstanbul’un bir semti durumundaki Samsun’da trafik aksaklıkları var. Gece bu aksaklıklar oluyor da gündüz direksiyondaki tüm vatandaşlara Allah kolaylık versin.

Samsun’da ulaşım konusundaki olumsuzlukların doğmasına yol açan Büyükşehir Belediyesi başta Başkan Mustafa Demir olmak üzere yardımcıları vatandaşlara böyle bir olumsuzluğu yaşattıkları için yargılanacaklar mı? Samsun’da yapılacak bir seçimde yönetim değişecekse, gelecek olanlar ilk iş olarak bu yargılanmanın önünü açmalıdırlar.

 

SAMSUN GELİŞİYOR MU?

Aşağıdaki rakamlar Türkiye Cumhuriyeti’nin verileridir. Devlet İstatistik Enstitüsü açıklamış rakamları kimse işkembeden atmış değil. 2010 yılları sonrası en fazla göç il Samsun olmuş. Bu rakam 130 bin kişiye kadar yükselmiş. Bu devlet tarafından yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan rakamlardır. Samsun Doğu Karadeniz illerinden ise göç almış. Eskiden Samsun Doğa Karadeniz illerinden ve ilçelerinden göç alıyordu son zamanlarda o bölgelerden gelenin de olmadığının gözlendiği açıklanıyor.

Şimdi birileri çıkıp hala Samsun’un “zengin” bir il olduğunu anlatmaya çalışacak mı? “Zengin il” ile “zenginlerin bulunduğu il” kavramlarını karıştırmamak gerekir sanırım.

Devletin bu rakamlarını öğrendikten sonra “halkı kandırıyorlar” deme şansı var mı kimsenin? Eğer halk kandırılmıyorsa gelişen bir Samsun’dan hangi düşünce sahibi kaçıp gider ki? O zaman geriye bir tek gerçek kalıyor. Bilinen ancak söylenmekten korkulan bir gerçek: Samsun gelişmiyor…

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. (ATATÜRK)