bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yakakent ve Turizm
Yazarlar // 25 Ekim 2022 Salı 10:14

İsmail BAŞARAN

Samsun Yakakent Belediyesi, On dokuz Mayıs Üniversitesi ve Alaçam-Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği iş birliğiyle 'Yakakent Turizm Çalıştayı' gerçekleştirildi. YAKAKENT Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, çalıştayda yaptığı konuşmada, yeşil ile mavinin buluştuğu ilçelerinin geleceğini turizmde gördüklerini ifade etti. Kıyma Turizmin 12 ay olması gerektiğini de söyledi.

Evet, olmalı da bunu kim yapacak? Vatandaş kendi olanaklarıyla mı yapacak yoksa belediye bu konuda ilk adımı atacak mı?

Hüseyin Kıyma Belediye Başkanlığının ikinci dönemini sürdürüyor, daha ne kadar sürdürecek de bunları yapacak?

Hüseyin Kıyma göreve geldiğinde Yakakent’te turistik tesisler vardı, otel vardı. Çamgölü’nde kalınabilecek tesisler vardı.

Şimdi var mı peki? Küçük birkaç otelden başka kalınacak yer var mı Başkan?

Daha bir hafta olmadı, Yakakent’te sular kesildi vatandaş susuz kaldı. Bir turizm noktasında sular kesilmez Başkan, Konukların kalabilecekleri tesisler, yiyebilecekleri lokantalar olur. Belediye temizlik hizmetlerini görür ve yollarda sular birikmez. Yakakent’te Turizm Çalıştayı yapılıyor ancak İl Turizm Müdürlüğünün haberi var mı bu işten? Ne gibi kararlar alındı bu konuda?

Yakakent’te turizm çalıştayı yapılığından Yakakent’li işverenlerin bu konuda bilgileri oldu mu? Turizm sadece yatacak yer olup olmaması değildir. Gelenler nerede ne yiyecekler? Nereleri gezecekler? Bu konularda bir broşür bastırdınız mı Başkan?

 

SAMSUNSPOR NEREYE GİDİYOR?

Bu soruyu sorunca nereye gittiğini belirlemek de mümkün. Bu gidişin sonu geçen sezondan daha kötü olacak herhalde.  Boluspor ile karşılaştı Samsunspor. Konuk ekibin tribünlerinde Bolu Belediye Başkanı da vardı. Konuk Başkanı görenler kendi başkanlarını Büyükşehir ve alt belediye başkanlarını aradılar mutlaka.

İlin yönetenler Samsunspor’un karşılaşmasına gitmiyorsa bu işte bir gariplik var herhalde. Gideceksiniz müsabakalara, gideceksiniz ki taraftar da tribünleri doldursun. Samsunspor karşılaşmasına kaç izleyici gidiyor kaç bilet kesiliyor? Bu rakamları açıklayın ki Samsun halkının takımına hangi ölçüde sahip çıktığı ortaya çıksın. Gelen taraftarlardan bir bölümü sadece başkanı alkışlıyorlar. Oysa alkışlanacak olan başkan değil oynayan futbolculardır. Samsunspor’un bu gidişi iyi değil, iyi olması için ara transferde eksikler giderilmelidir.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir ulusun büyüklüğü, nüfusun çokluğu ile değil, akıllı ve erdemli kişilerin sayısıyla ölçülür. (VİCTOR HUGO)