bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tehdit mi Rant mı?
Yazarlar // 27 Eylül 2019 Cuma 23:43

İsmail BAŞARAN

Biokütle enerji santraline önce hayır diyenle sonra neden evet demeye başladılar.

Çarşamba ilçesi bir santralin yapımı konusunda tartışmaya başladı. Çevreciler istemiyor, vatandan istemiyor ancak ne hikmetse para babaları istiyor bu santrali. Bazı para babalarının santrali istemesinin ardında kendi getirimleri mi yoksa tehditler mi var? Eğer tehditler varsa bu suçtur, yok isteyenler rant peşindeyse bu daha da büyük bir suçtur ve suç ortakları da vardır mutlaka.

Bakıyordum da çevreciler pek oralı değil gibi, sadece konuşuyorlar, eylem ne zaman yapacaklar acaba. Santral yapılır işletmeye açıldıktan so9nra mı?

Önemli olan bu santralin yapılması fikrinin kimden ve nasıl geldiği, arkasında kimleri olduğudur. İşin siyasi ayağı var mıdır yoksa gerçekten vatandaşa hizmet amacıyla mı yapılacaktır?

Santrali önce istemeyip sonra olur diyenler kendilerine herhangi bir noktadan baskı yapılıp yapılmadığını açıklamak zorundadır, tabi yürekleri yetiyorsa. Neden bu işler hep ovalarda yapılıyor, neden birileri üretimi engelleyip gıdada bile Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirmek amacı güdüyor?

 

İLKADIM YENİ BİNASINI SATSA YA
İlkadım Belediyesi borçluymuş da bu borcu kapatmak için bazı binaları satacakmış. Ve de bu satış belediyenin borçlarını kapatmak için yapılacakmış.

Satılacak olan binalar eski Gazi Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Hizmet Binaları oluyor. Satışlar gerçekleşirse belediye ekonomik rahatlık içine girecekmiş.

Satışlar için de ihale gerçekleştirilecekmiş. Göreve gelirken satışları eleştirenler neden satışlara başladılar? Neden bu borçları yapanların yargılanması yoluna gitmiyorlar, kendilerinden sonra gelecek olanların da aynı yolu seçmemesi için mi?

Ayıptır günahtır, madem satacaksınız o zaman yeni binayı satsanız ya daha çok para eder sanırım, daha kolay da borç ödenir.

Yenide oturacağım eskisini satıyorum mantığı bana doğru gelmiyor.

 

MAAŞLAR ÖDENMEDİ Mİ?

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (SASKİ) su sayacı okuyan bir taşeron şirketin bünyesinde çalışan 85 personelin Eylül ayı maaşlarını almadığı iddia edildi.

Bu iddia Büyükşehir’in de ödeme zorluğu içine düştüğünün göstergesi mi acaba, Büyükşehir neden bu işleri özelleştiriyor, işlerin yapımı işleri kimlere veriliyor, bu konuda ihale yapılıyor mu ve yapılıyorsa şeffaf mı oluyor?

Maaşlarını alamayanlar su sayaçlarını okumaya gelmeyecekse işimiz iş bir ayın beyliği beyliktir.