bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Suya Zam Yapmamışlar
Yazarlar // 2 Aralık 2022 Cuma 09:02

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yapılan zam vatandaşın homurdanmasına yol açtı ve zamların geri alınması istendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ortaya çıkıp “suya zam yapmadık” deyiverdi.

SBB Başkanı Mustafa Demir yaptığı yazılı açıklamada, "Su fiyatlarımız, algı operasyonlarının aksine pahalı değil. Kaldı ki, göreve geldiğimiz 2019’tan itibaren suya da zam yapmadık. Sadece bizden önce ayda 4.5 milyon lira SASKİ’yi zarara uğratan indirim iptal edilmiş.  Zam yapmamış Mustafa Demir, düzenlemişler fiyatları. Vatandaşla dalga mı geçiyorsun birader. Ben cebimden su için çıkan paraya bakarım. Eğer bir önceki aya göre fazla ödeme yapıyorsam bunun adı zamdır. Yani çıkıp ortaya zam değil demeyin ve aklımızla dalga geçmeyin.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu zamları seçim zamanı karşılarına çıkacaktır. Bu zamların yapılması konusunda iktidar neden sesini çıkarmıyor ki?

CHP’li Belediyeler zam yapınca ortalık ayağa kalkıyor da AK Partili belediye zam yapınca neden kimsenin sesi çıkmıyor? Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bu zamları yapan AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri yarın seçim günü vatandaşın karşısına nasıl çıkacaklar.

Bir de çıkıp ortaya Samsun’da suya zam yapılmadığını söylüyorlar. Neymiş, düzenleme imiş. Be Allah’tan korkmazlar, kuldan da mı utanmıyorsunuz? Allah'ın suyunu fahiş fiyatla satıyorsunuz sonra da gerekliydi diye sabun köpüğü gibi üste çıkıyorsunuz.

Fiyatlara bir de saat okuma bedeli koyuyorsunuz, ayıptır. Belediye’nin çalışanının ücretini de bizden alıyorsunuz. Suç tabi ki vatandaşta. Vatandaş bu fiyatların kendisinden alınmaması için belediyenin önüne yığılsın bakalım seçim öncesi nasıl kaldıracaklar bu fiyatların alınmasını.

Her ay zam yapanlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi sandık geliyor sandık. “Bizden sonrası tufan” diyorsanız bilmem de hesabı Ankara’ya nasıl vereceksiniz acaba?

 

VATANDAŞ BEKLEMEDE

Asgari ücret zammı için milyonların beklediği kritik gün geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonrası yılbaşında yeni bir zamma kesin gözüyle bakılıyor. Asgari ücret ne kadar olacak? Yüzde 50 artış beklentisi hâkim. Bu yıl da asgari ücret yine beklenenden belki daha da çok olacak.

Çünkü seçim var ufukta. İktidarlar seçimi yeniden kazanabilmek için özellikle de asgari ücreti olması gerekenden çok tutarlar. Bugüne kadar hep böyle oldu. Bugüne kadar çok iktidar gördüm, hepsi seçime giderken asgari ücreti arttırdı. Haliyle bu yıl da böyle olacak. Özellikle de İktidar iki seçimi yani Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimlerini kazanabilmek için uğraş veriyor.

Bu seçimlerde iktidar da ağırlığını koymayı düşünüyor ve kazanmayı da istiyor. Çünkü seçimler Türkiye’nin gerçekten kaderini belirleyecek. Cumhurbaşkanlığı yani tek adam rejiminin kalkması için sandık başına gidilecek. Bu arada Belediye Başkanlığı seçimleri de olacak. Samsun’da vatandaş, eline kazmayı almış sürekli yıkım yapan Mustafa Demir’i seçecek mi yoksa başkasını mı oturtacak koltuğa.

GÜNÜN SÖZÜ

Bilgili bir ahmak, cahil bir ahmaktan daha çok ahmaktır. (Moliere)