bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
SİZİN DE GLADYONUZ VAR MI?
Yazarlar // 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:04

İsmail BAŞARAN

Bir derin devlet olan ve dünyada da var olan gladyo nedir, Gladyocular kimlerdir, Gladyoyu devletin bizzat kendisi mi kurmuştur?

Gelin önce kimler tarafından neden kurulduğuna bakalım sonra da hepimiz kendi akılları ve düşüncelerine göre Gladyoyu anlasın. Gladyo ilk önceleri İtalyan gizli devletini ifade eder peki yapılanması ne zaman kimler tarafından oluşturulmuştur?

Gladyo yapılanması ilk olarak NATO olarak bilinen uluslararası kuruluşun çatısı altında, aralarında Türkiye'nin de olduğu bir çok ülkede ve devlet yönetiminin silahlı kuvvetleri içerisinde farklı adlar altında kurulmuş olan geniş ve gizli yetkili kurumdur. Bu kurumlar yani gladyolar ya da gizli devlet yapılanmaları yasa dışı uygulamalar olup ülkelerin anayasal yönetiminde devlet gizliliği adı altında saklanırlar. Gladyo yapılanmalarının asıl kurulma amaçları Sovyetlerden yani bu günkü Rusya devletinin o günkü yönetim şekli olan komünizm tehlikesinden korunmaktır. Ama maalesef komünizmin dışında ülkelerin demokratik bir yapıya kavuşmasına devamlı olarak engel olmuş büyük bir güçtür. Bu öylesine büyük bir güç ki, bu güce kimse karşı koyamıyor, üstelik başbakanlar, cumhurbaşkanları, tüm üst düzey devlet görevlileri de  sanırım karşı koymamaktadır. Her türlü terör örgütü ve her türlü mafya yapılanmalarıyla aralarında ilişki vardır ve bu tip örgütleri her şekilde kullanır ve bu tür yapılanmaların adını kullanarak demokrasi dışı her türlü neticeye ulaşmaya çalışırlar.

Gladyo, Latincede kılıç, hançer anlamına gelen sözcüğü isim olarak kullanan örgüt, Amerikan ve İngiliz kontrgerilla örgütlenmesi olan ''Stay Behind'' tarafından 1952 yılında kurulmuştur. CIA tarafından yönetilen ve finanse edilen örgüt, 1956 yılında ABD ile işbirliği içinde, casusluk ve gerilla savaşı yapmak üzere örgütlendi. Sardunya'da örgütün ilk eğitim kampı kuruldu ve Kuzey İtalya'da 139 yerde silah ve mühimmat depoları oluşturuldu. Resmi adı Müttefik Koordinasyon Komitesi idi…

1956 sonrasında ikisi kadın 622 kişi ABD ve İngiliz gizli servisleri tarafından eğitildi. 1990 yılında Gladio'yu ortaya çıkaran soruşturmalar esnasında bu 622 kişinin grup liderleri oldukları, her bir grup liderinin belli sayıda kişiyi idare ettiği, böylece toplam sayının 15.000'e yaklaştığı ortaya çıktı. Örgütün her ülkede bir adı vardı ve Türkiye’deki adının ise Kontrgerilla olarak biliniyor.

Yani kısaca iktidara kim gelirse gelsin hangi parti ve hangi lider o koltuklarda oturursa otursun üst akıllar tarafından yönetilmektedir, deniliyor.

Türkiye’de nasıldır bu peki, üst akıl var mıdır, varsa kimlerdir, yurtdışı bağlantılar var mıdır ve ortaya çıkarılabilmiş midir?

Asıl soru, Türkiye’de bugüne kadar kimler bu yapılanmaya yardımda bulunmuş veya bilmeden de olsa çanaklarına su taşımıştır.

Bütün bu sorulara çıkıp herkes kendi aklınca cevaplar bulur ve anlatabilirler de benim asıl merak ettiğim Samsun Büyükşehir yönetilmesinde de Gladyo yapılanmasına benzer bir yapı işlemekte midir?

Yapılanma sadece Büyükşehirde değil elbette ya ilçe belediyelerinde işler nasıl gidiyor derseniz cevap şöyle verebilirim; hangi kurumda olursa olsun kurumun başındakiler kendi yapılanmalarını kurarlar bugüne kadar böyle gelmiş böyle gitmektedir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yükseklere çıkmaktan sakın; çünkü insanın düşmeyeceği hiçbir yüksek yer yoktur. Cervantes