bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Şimdi Ne Olacak?
Yazarlar // 25 Ekim 2019 Cuma 07:18

İsmail BAŞARAN

Uzun zamandan beri Samsun’da da konuşulan ve tartışılan yollardan alınan otopark ücretleriyle ilgili Danıştay ilginç bir karar verdi.

Özellikle Belediyeleri ilgilendirilen karar şöyle: Yoldan Otopark parası alamazsınız. Karar birçok cebe dokunacak gibi görünüyor. Karar haliyle Samsun’u ve Büyükşehir Belediyesini de ilgilendiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi önceki yıllarda yolları otopark olarak görüş ve ihaleyle birilerine vermişti. Alan şirketler de yollara çaktıkları tabelalara yazdıkları ücretlerle vatandaştan otopark parası alıyorlar. Düne kadar bu konuda bir karar olmadığı için yasal olarak nitelendiriliyordu bu ihaleli kiralama ve alınan saat başı ücretler.

Ancak Danıştay sekizinci dairesi aldığı otopark kararıyla “yollardan otopark parası alınmasını iptal etti. Bu karar araç sahiplerini sevindirirken belediyelerin gelirlerine tırpan vurdu.

Danıştay bu kararı AK Parti ile yönetilmeyen belediyeler için almadı haliyle, karardan AK Parti ile yönetilen belediyeler de etkilenecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bu karar karşısında ne yapacak diye sormaya sanırım gerek yok. Halile kararı uygulayacak ve yollardan otopark ücreti alamayacak. Sonuç olarak vatandaş bir taraftan rahatlarken belediye bütçesinin azalması durumunda yatırımlar da büyük ölçüde aksayacak. Bu ne mi demek?

Belediye’den yeni zamlar geliyor denek uyanın ey Samsunlular. Orta direk kaklı ortadan artık ya aç kalacaksınız ya da zengin olacaksınız.

 

GÖZLER ERDOĞAN’DA

Terme e Salıpazarı’nı vuran ve büyük hasara yol açan sel ile ilgili bölge çiftçilerinin büyük mağduriyet yaşadığı dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'na; Valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler, Afad, tarım müdürlükleri gibi kamu kurumlarıyla ile birlikte rapor hazırlandı.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, çiftçilerin Ziraat Bankası'na ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının ertelenmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi de henüz bir sonuç alınamadı.

Nedeni basit, Türkiye’nin sınırlarıyla ilgili problemleri var ve üst kademe bu problemlerle ilgileniyor.

Acaba bu problemler nedeniyle mi sorunun çözümü ele alınamıyor yoksa ilgililer konuyla yeterince ilgilenmiyor mu? Problemin çözümü için Terme ve Salıpazarı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından çıkacak cümleler ve çözüm önerileri sabırsızlıkla bekleniyor. Bekleyen derviş muradına erermiş.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Bir oyun oynayacaksan oyunun kurallarını, hisseleri ve bitiş zamanını önceden belirle. (ÇİN ATASÖZÜ)