bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Seçim ve Geçim
Yazarlar // 13 Mart 2019 Çarşamba 07:20

İsmail BAŞARAN

Neden bu kadar rahat oluyor insanlar, ben neden bu rahatlığa kendimi kaptırmıyorum yoksa anlayışım mı kıt, yoksa vatandaş mı anlamıyor çevresinde olanları.
Soğan, domates, biber, patlıcandan sonra akaryakıt yine yaptı yapacağını ve benzinin fiyatına 15 kuruş zam yapılıverdi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından edinilen bilgiye göre, Ankara'da ortalama 6,50 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,65 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,43 liradan 6,58 liraya, İzmir'de 6,48 liradan 6,63 liraya yükseldi. Zamlardan haliyle Samsun da nasibini aldı.
Bu, taşıma ücretlerinde yine zam tartışmalarının geleceğinin işaretidir. İşin içine seçimler girecek ve sandıkları olumsuz etkilemesin diye toplu taşma ücretleri zamları seçim sonrasına ertelenecek. Özetle seçim sonrası, fiyatlar sanırım daha da artacak ve enflasyon rakamları yükselecek, yani geçim daha da zorlanacak. Neden mi?
Basit, yönetenler kendi maaşlarına yaptıkları zamları yönettikleri insanların maaşlarına yapmıyorlar da ondan. Seçim sonrası kim kimi nasıl suçlayacak, kaos yaşanacak hangi siyasi partilerde yönetimsel değişiklikler olur belli olacak.
Sahadaki AK Parti Genel Başkanı ve muhalefet liderleri Türk ekonomisinin neden bu durumda olduğundan genelde bahsetmiyorlar. Bir bağırma ve hakaret dolu ifadeler artık moral bozuyor.
Samsun’da da aldı operasyonları yapılıyor, piyasaların ucuzladığından bahsediliyor. Bir sözü ne kadar yüksek sözle ve durmadan söylersen vatandaşı inandırırsın da sonunda söylediklerine kendin de inanmaya başlarsın.
İnanırsın da hayatın gerçekleriyle tanışınca da ağlamaya başlarsın.
Siz siz olun da sandık başına gidip oyunuzu atarken ağlayacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

VEKİLLER DE SAHADA
Seçim günü yaklaştıkça Samsun milletvekilleri de sahada kendini göstermeye başladı. Özellikle iktidardaki partilerin milletvekilleri sahada daha çok geziyor ve adayların projelerinden bahsederken yapılacak işleri anlatıyorlar. Hâlbuki vatandaşa milletvekilleri yerine adaylar açıklasalar projelerini daha iyi olmaz mı?
Millet İttifakı Canik Belediye Başkan Adayı Ekonomist Atıf Yiğit de, Hasköy mahallesinde pazaryerinde üreticilerle buluş ve sorunları dinledi. Yiğit, Canik'te ekonominin durma noktasına geldiğini belirterek, hayata geçirecekleri projelerle işsizliği bitireceklerini, esnafın yüzünü güldüreceklerini belirtti. Sorun şurada, Bölgedeki sanayi siteleri ne olacak, nereye taşınacak veya taşınacak mı?
MİLLET İttifakı Canik’te kazanırsa 19 Mayıs Stadı’nın eski yeri kek ve çay dağıtılacak bir yer mi olacak?
Bekleyip göreceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ
Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu, uyanmaktır. (S.M. Poker)