bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunspor Yolunu Buldu
Yazarlar // 28 Eylül 2018 Cuma 01:02

İsmail BAŞARAN

Kartacalı komutan Hannibal'ın çok soğuk bir kış mevsiminde, emrindeki 90.000 kişilik ordusu ve binlerce fille alp dağlarının geçit vermez sarp yamaçlarına vardığında umutsuzluğa kapılan komutanlarına söylediği söz:

“Ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız.”

Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası Türkiye Kupası 3. Tur müsabakasında Diyarbekirspor’la karşılaştı. İlk yarıyı 1-0 mağlup kapatan Kırmızı-Beyazlılar, ikinci devrede eşitlik golünü bulamadı ve Kupa'ya erken veda etti.

Bu erken vedaya üzülenler oldu. Her işte bir hayır vardır derler ya, vedaya üzülmek yerine sevinmek mi gerekir acaba?

İşe bir de olumlu yönden bakalım.

Samsunspor yeni bir takım, daha da önemlisi bu sezon yoktan ver edilmiş bir takım. Dar kadrosuyla mücadele edecek ve hedefi olan bir takım. Bu dar kadroyla iki yolda birden koşması biraz güç olacaktı. Şimdi Samsunspor sadece lige odaklanacak ve gidebildiği yere kadar gidecek. Kupadan elenmeye üzülmenin pek de anlamı yok.

Yönetim, teknik kadro ve futbolcular bir hedefe odaklanacaklar. O hedef de ligde şampiyon olmaktır.

O nedenle çıtayı yükseğe koymak gerekir. Gelecek şampiyonluk Samsunspor’un yeniden küllerinden doğuşunun habercisi olacaktır.

Çıtayı yükseğe koymak diyorum bu yükseklik şampiyonluktur. Futbolcuların ce taraftarın bu sonuca odaklanması ve el birliğiyle çalışması gerekir. Futbol bir oyundur, bu unutulmamalıdır. Taraftar aşışı olumsuz hareketlerden kaçınmalı sahanın kapanmasına neden olmamalıdır.

Kocaman bir stat var, taraftar da günden güne artıyor, takımına destek oluyor.

Bu taraftarın Samsunspor malzemeleri alabileceği bir satış reyonu statta var mı?

Yoksa olmalı. Buradan gelecek maddi gelirin büyük bir yaraya merhem olacağını düşünmüyorum.

Sevgiyi aşılar, pekiştirir. Önce Samsunspor’un bu sevgiyi ve taraftarın katılımcılığının arttırması şarttır.

Samsunspor ’da psikolog var mı bilmiyorum, yoksa da tutulmalı ve futbolcular maçlara psikolojik olarak hazırlanmalı. Çünkü gördüğüm kadarıyla futbolcuların oyun içinde psikolojileri bozuluyor.

Haliyle bu da sonucu olumsuz etkiliyor.

Samsunspor bir yarıştadır ve bu yarışta şampiyon olabilmek için birinciyi geçmek zorundadır.

Bunun yolu da çok çalışmaktır.