bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun'da Yapılacak mı?
Yazarlar // 15 Eylül 2022 Perşembe 21:57

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde Türkiye’de binlerce sosyal konut yapılacağı yolundaki söylemleriyle gündemden düşmüyor. Özellikle de konuta ihtiyacı olanlar bu söylemlere çok seviniyor ve de Erdoğan’a güveniyor.

Samsun’da bu güven yerini bulacak ve Samsun ili bütününde sosyal konutlar yapılacak mı? Yapılacaksa hangi ilçelerde yapılacak, kent merkezinin dışında ilçelerde de bu uygulamaya geçilecek mi? Samsun’un özellikle de ilçelerinde kırsaldan gelen öğrencilerin kalabilecekleri kiralık konutlara ihtiyaçları vardır. Bunun dışında iki üniversitesi olan Samsun merkezinde okuyan öğrencilerin barınabilecekleri yurtlara da gereksinim olmaktadır. Yurt azlığı nedeniyle kiralık ev bulabilmek de çok zordur.  Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Samsun ve ilçelerinde konut yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgilendirilmek istemektedirler. Bu bilgilendirilmeye özellikle Samsun’da üniversite okuyacak olanlar ihtiyaç duymakta ve nerelerde kalabileceklerini öğrenmek için haber beklemektedirler.

BELEDİYE MEDYA’SI VE GERÇEKLER

Samsun Büyükşehir Belediyesi Medya sisteminin başında gazeteciler var. Çalışan arkadaşlar da işlerini iyi yapıyorlar. Ancak yapılan iş doğru mu değil mi bunu tartışmaya bile gerek yok. Çünkü üzerlerine olmayan işlere burunlarını sokuyorlar. Samsun’da yerel gazeteler var ki başta Büyükşehir olmak üzere belediyelerin çalışmalarına da yer veriyorlar.

Burada yapılanların çoğu Büyükşehir Belediyesi çalışmalarının dışındaki haberler. Neden yapıyorlar bunu? Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Medyasını engellemek ve yok olmasını mı istiyor? Eğer gazeteler yayın hayatlarını bitirirlerse meydan Büyükşehir Belediyesi’nin medya kuruluşuna kalacak mı sanıyorlar. Eğer böyle bir düşünce içindeyseler yanılıyorlar. Orada görev yapan gazeteci arkadaşlara bir önerim olacak: Belediyenin etkinliklerini haber yapmalılar sadece. Smsunspor’un nasıl yönetildiğini ve başarılı olup olmadığını ele almamalılar. Arkadaşlar, siz eskiden gazetecilik yapıyordunuz bazılarınız da başarılıydınız. Ancak şimdi gazetecilik yapmıyorsunuz Belediyenin basın örgütünde görev yapıyorsunuz. Sadece Belediyenin hizmetlerini yazmalısınız diğer dallara atlamak sizi n işiniz değil.

Eğer sağa sola atlayacaksanız, öncelikle yağmur yağınca yolların su gölüne döndüğünü de yazmanız gerekecek. Bir yağmurda insanların neler çektiklerini anlatmanız gerekecek görüntülerinizde.  Bunu yapıyor musunuz, hayır çünkü eleştirmiş olacaksınız kurumunuzu, bunu da yaparsanız dışarıda iş aramak zorunda kalırsınız.

 

OSMANLI’YA ÖZENMEK

Son zamanlar bir Osmanlıcılık aldı başını gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Osmanlı torunları olduğu anlatılıyor her yerde. Bunu bilerek mi yapıyorlar anlamak mümkün değil de özellikle insanımızın okuma konusunda geri kalmışlarının bir bölümünün ısrarla Osmanlı olmak istedikleri ve Türk ifadesini kullanmadıkları duyuluyor.

Osmanlı olmak isteyenlere ve öyle anılmak isteyenlerden özellikle bayanlara bir hatırlatma yapayım. Osmanlıda ilk nüfus sayımının 2. Mahmut döneminde yapıldığı, bu sayımın sadece erkeklerle hayvanları kapsadığı, kadınların ise sayılmadığı biliniyor.

Bu notun ışığında şöyle bir soru soralım şimdi: Bazı kadınlar neden acaba Cumhuriyet yerine padişahlığın gelmesini istiyor. Yeni padişahlıkta sayımda kadınlar da sayılacak mı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Güzel konuşmak için bir tek yol vardır; dinlemeyi öğrenmek. (Christopher Morley)