bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsun Engelli Dostu Mu?
Yazarlar // 8 Şubat 2018 Perşembe 00:41

İsmail BAŞARAN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz için “Engelli Dostu Şehir” demiş.

Başkan böyle dedi diye körü körüne inanmamız gerekiyor mu?

Sizlere iki noktadan bahsedeceğim.

Büyükşehir Belediyesi bir hayvanat bahçesi yaptı, olması gerekiyor muydu? Elbette, çünkü özellikle çocuklar buradaki hayvanların birbirleriyle nasıl dostça yaşadıklarını görecek ve eşler arasındaki şiddetin arttığı günümüzde ders alacaklardı.

Çocukların o hayvanat bahçesine gidebilmeleri için trafikte başlarına bir kaza gelmemesi adına da bir de asma köprü yapılmıştı.

Bu da yapılması gerekendi elbette.

Büyükşehir Belediyesi bunu yaptı ancak tam da şehrin orta yerinden geçen hafif raylı sisteme, engellilerin geçebilmesi için yapılması gereken alt veya üst geçidi unutuverdi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndan hafif raylıya bir engellidin nasıl gidebileceğini açıklarlar mı acaba?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Samsun Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ulviye Demirci ve beraberindekileri kabul etti. Orada Samsun’un engelli dostu bir şehir olduğunu da söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ulviye Demirci ve beraberindekileri kabul etti. Ve açıklamayı tam da yüzlerine bakarak söyledi.

Peki, Dernek Başkanı Sayın Demirci acaba eksiklerini anlatabildi mi? Özellikle de ulaşımda çektikleri sıkıntılardan bahsedebildi ve çözümü için söz alabildi mi?

Her söylenilene inanmayıp “Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini” acaba ne zaman öğreneceğiz?

 

YİNE YENİLDİK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre; TÜFE’de, 2018 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,02, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,02, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,35 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,23 artış gerçekleşti.

Sonuç vahim, yani enflasyon canavarına yine yenildik. Bizi yönetenler her zaman işçiyi, emekliyi ve dar gelirli ile dul ve yetimleri enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyip duruyorlar da sözlerini bir türlü yerine getiremiyorlar.

Bu da bana “Söyle yalanı öpeyim inananı” sözünü hatırlatıyor.

Yıllar öncesinde, yani Türk’ün geçinebilmek için Almanya yollarına düştüğü zamanlarda izine gelenler elmayı armudu taneyle, karpuzu ise dilimlerle aldıklarını anlatırlardı da inanmazdım.

Aradan yıllar geçti, şimdi Türkiye’de de pazarlarda elma ve armut taneyle alınıyor. Tabi alabilen alıyor bunu da, büyük bölümü ise alamıyor.

Pazarcılar, bazı günler tezgahlarını boşuna açıyor.

 

SÜT İÇELİM

İki Bakan bir araya gelip okulda birlikte süt içtiler ve çocukları süte özendirdiler. En azından süt tozundan yapılmış süt içmediler.

Sayın Bakanlar unuttular galiba, bu ülkede inek ve öküz artık ithal ediliyor. Koyunlar otlayacak mera bulmakta zorlanıyor, çünkü her yer beton binalarla dolmuş durumda.

Süt içelim, çocuklarımız sağlıklı büyüsün tamam da hayvancılığı ne zaman destekleyeceksiniz?

Onu söyleyin.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğitim, her zaman sahibini peşinden takip eden bir servettir.