bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Politika Nedir?
Yazarlar // 15 Kasım 2021 Pazartesi 17:48

İsmail BAŞARAN

Dünyada nasıl olduğunu izleyenler görüyorlardır. Türkiye’de nasıl olduğunu ise bir fıkra ile anlatalım buradan. Rivayet odur ki, bir bürokrat yoksul bir adamı ziyarete gitmiş demiş ki: "Senin oğlana bir eş bulalım, zamanı geldi artık."

Adam: "Ben hayatımda oğlumun işine karışmadım" demiş.

Bürokrat: "Ama bu kız Rahmi Koç’un kızı" deyince, adam: "a aaa ..tamam o zaman" demiş ve durumu kabul etmiş. Sonra bizim bürokrat Rahmi Koç’un evine gitmiş:

"Kızınız için harika bir koca adayı buldum" demiş. Rahmi Koç şaşırarak: "Ama benim kızım daha çok küçük" diye itiraz etmiş.

Bürokrat: "Ama bu genç adam Dünya Bankası’nda başkan yardımcısı" deyince:

"Aaaa... Tamam, o zaman" diyerek duruma hemen razı oluvermiş. Sonunda bizim bürokrat Dünya Bankası başkanını ziyarete gitmiş ve demiş ki: "Başkanım, size harika bir başkan yardımcısı adayı buldum."  Başkan: "İyi ama benim zaten ihtiyacımdan fazla yardımcım var" deyince Bürokrat: “Ama bu Rahmi Koç’un damadı" demiş. Başkan da "tamam o zaman" demiş.

Anladınız mı şimdi politikanın ne demek olduğunu...

Gelelim şimdi Türkiye’de politikanın genelde nasıl uygulandığına, biraz düşünün var mı başka türlü izah edecek olanlar?


Not:
Türkiye’deki politikacılardan hiçbiri Genel Başkanlarına ve de liderlere tabi olarak kararların altına imza atmaz veya mecliste parmak kaldırmaz!

SALGIN SAMSUN’DA HIZLANIYOR MU?

Samsun’da Yeni Koronavirüs Kararları! Yarından İtibaren Uygulanacak Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Koronavirüs salgınının yeni varyantlarının ülkemize ve kentimize girişinin önlenmesi amacıyla 15 Kasım Pazartesi(BUGÜN) itibariyle uygulanacak yeni kararlar alındı.

Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test sonucunun ibrazı gerekmektedir. Yine Brezilya, Güney Afrika, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan doğrudan gelenler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılanlardan bu test alınacak.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre söz konusu Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, karar verilmiştir.

Samsun’da ve Türkiye’de salgının önüne alınmasının başka yolları da vardır. Diyanet İşleri Başkanı her konuda kürsüye çıkıp ahkam kesiyor da bu konuda da bir fetva verse ve dese ki, aşısını olmayanların camiye girişleri yasaklanacaktır, ancak böyle bir fetva veremez çünkü kimsenin ibadetini engelleyemez. Eğer engelleyebilseydi hani o umreden gelenler vardı ya, hani geldiklerinden sonra bu hastalık patlamıştı ya, o zaman neredeydi bugün yasakları koyanlar?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Pırlantadan alınmayan vergi kitaptan alınıyordu, çünkü pırlanta alanlardan değil kitap alınandan korkuluyordu.(Emille Zola)