bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Pembe Gözlükler
Yazarlar // 1 Kasım 2022 Salı 20:21

İsmail BAŞARAN

Türkiye’de özellikle orta gelirli ve dar gelirli insanların hangi ekonomik şartlarda yaşadıklarını bilmeyen kalmadı.  Ekmeklik buğdayını üretemeyen ve komşularından almanın yollarını arayan bir ülkede İktidarda bulunanlar öyle cümleler kuruyorlar ki, uzaydan meteor gibi Türkiye’ye düşse bir insan iktidar yandaşlarının yazıp çizdiklerini okuyup dinlese “vay be ne ülke” der Türkiye için. Ancak yaşamaya başlayınca içinde durumun hiç de söylendiği gibi olmadığını anlar.

Muhalefet Türkiye gerçeklerini anlatırken, İktidar insanlara pembe gözlükle bakın ülkeye diye öğüt veriyor. Alın size bir pembe gözlük fıkrası: Temel Japonya'dan bir gözlük almış. Tam tamına da iki yüz Amerikan Doları ödemiş gözlüğe. Bu kadar para verilir mi bir gözlüğe demeyin. Verilir elbet. Çünkü Temel'in aldığı gözlük karşısındaki insanı çırılçıplak gösteriyormuş. Temel gözlüğü cebine koymuş uçağa atlayıp Türkiye'ye memleketine gitmiş. Gözlükleri takmış gözüne ve evinin kapısını anahtarla açıp içeri girmiş. Bir de ne görsün; Fadime ve Dursun çırılçıplak. Gözlükleri çıkarmış gözlerinden bakmış karşısındakiler yine çırılçıplak. Başlamış söylenmeye: Ula bu kadar para verduk, habu gözluklar bozuk çıktu da…

Artık Samsun'da da birileri gözlerindeki pembe gözlükleri çıkarmak zorundadırlar. Nedeni basit.  Samsun da göç veren iller arasında girmedi mi? Pembe gözlükleri takanlar “Samsun’da şunları da yapacağız“ demelerine rağmen neleri gerçekleştirdi?

Başta Başkan Mustafa Demir artık şu pembe gözlükleri çıkarılıp Samsun’un gerçeklerini çıplak gözle görse ve vatandaşa gösterse ne güzel olur değil mi?

 

SADRAZAM VE ARKADAŞI

Sadrazamın arkadaşı ziyaretine gelmiş. Gelen bu arkadaş işsiz güçsüz avarenin tekiymiş. Bu avare, Sadrazam olan arkadaşından iş istemiş. Sadrazam da bu avare arkadaşını alıp yanına zenginlerin bulunduğu muhite gezmeye götürmüş. Gezmişler tozmuşlar, avare arkadaş Sadrazam sayesinde bir yığın insanla tanışmış. Hem de sadece kendi ülkesinde değil, komşu ülkelerde de. Aradan zaman geçmiş, avare olan Sadrazam'a "Hani bana iş bulacaktın" diye sormuş. Bunun üzerine de Sadrazam, avare arkadaşına "Ben seni iş adamlarıyla çeşitli insanlarla tanışırdım, sana yapacağım bu artık iş bulabilmek senin maharetine kalmış" diye cevap vermiş.

Samsun’da Sadrazam var mı, varsa kim? Ve bu Sadrazamın iş arkadaşları var m ve kimler? Ben de onları arıyorum, ancak bir türkü bulamıyorum. Ah bir bulsam Sadrazamın arkadaşını ben de gideceğim yanına da bulamıyorum işte.

 

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yaşayan insanların zekâsı, ölmüş insanlarla en iyi ilişkiyi kitaplar yoluyla kurar. (Bovee)