bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Para Para Para
Yazarlar // 13 Ağustos 2020 Perşembe 00:04

İsmail BAŞARAN

ATM’lerden para çekiyor musunuz bilmem, ancak bildiğim tek bir konu var: Bir konu mutlaka dikkatinizi çekiyordur. İki yüzlükler ve yüzlükler vallahi gıcır gıcır geliyor ATM’den.

Fırından yeni çıkmış ekmek gibi paralar. Bol bol geliyor ATM’den. Geliyor da paraların yeni olması dikkatimizi çekiyor. Asıl dikkatimizi çekmesi gereken bu paraların neden böyle tazecik olduğudur, sıcak ekmek gibi kokmalıdır.

Nedeni basit, çünkü ekonomisi günden güne iyiye gittiği söylenen Türkiye’de taze para bol miktarda basılıyor. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz, paraların iyileşmesi enflasyonun günden güne artması ve ekonominin söylendiği gibi düzelmesi değil her geçen gün içine vermesi demektir. Kısaca her geçen gün vatandaşın fakirleşmesi, alım gücünün günden güne azalması demektir.

Türkiye’deki asıl tehlike budur işte, bankamatiklerin başında bekleyen emekli dul ve yetimlerin, çalışanların aldıkları maaşlarla ay sonunu getirip getiremeyeceklerini düşünmesidir. Benim emeklim ve çalışanın bu düşünde içindeyken misafir olarak gelen Suriyelilerin ev sahibi oldukları ve benim vatandaşımdan daha rahat bir hayat sürmeleridir.

İşin özü, insanımızın günden güne fakirleştiğinin göstergesidir bu durum. Kimse karşıma çıkıp Türkiye uçuyor, ekonomimiz uçuyor diye beni aldatmaya kalkmasın, artık ben de yemiyorum vatandaş da yemiyor. İktidarın özellikle dikkat etmesi gereken konu ise yandaşlarının da bu söylemleri yememiş olmasıdır.

Açlık insana her türkü işi yaptırır, bu unutulmamalıdır. Bugün ekonomileri rahat olanlar ve Türkiye’nin uçuşa geçtiğini söyleyenler, vatandaş kapılarına dayandığında, söylemleriyle vatandaşı kandıranlar acaba ne yapacaklar?

Yine ekonominin uçtuğunu anlatacaklar mı yoksa bu ülkeden kendileri mi uçup gidecekler?

 

ESNAF ACABA NE DURUMDA?

Samsun’da göreve getirildikten sonra Mustafa Demir’in ilk işi verdiği gözü tutmak oldu. Seçim öncesi dediği gibi Çiftlik Caddesi’ni trafiğe açtı. Çiftlik Caddesi’nde umulan oldu mu peki, hani halk oylaması yapılmıştı da esnafın büyük bölümü “Açılsın” demişti ya.

Ancak hiç de denildiği gibi olmadı caddenin araç trafiğine açılması durumunda işlerinin artacağını sanan esnaflar hiç de umduklarını bulamadı. Yani neymiş, mesele caddenin trafiğe açılıp açılmaması değilmiş işlerin kesat gitmesinin nedeni.

Ya neymiş? CUMHUR İttifakı’nın ekonomiyi düzgün yönetememesi, arz ve talebin arasındaki makasın günden güne açılması işlerin artmaması için nedenmiş. Yani neymiş mesele caddenin trafiğe açılıp açılmaması değil vatandaşın alım gücünün azalmasıymış. Kısaca sadece pandemi nedeniyle sokağa çıkmamak değilmiş en büyük sorun. Vatandaşın cebinde para kalmamasıymış. İktidarın ve Merkez Bankası’nın para basması bile yeterli olmuyormuş.

Ey esnaf arkadaş cadde trafiğe açılsa işler artacaktı hani, ne oldu, siye sinek mi avlıyor bu kardeşler. Seçim yapılır mı bilemem de eğer yapılırsa ilk konu Çiftlik Caddesi’nin trafiğe yeniden kapatılması konusu gündeme gelebilir. Bunun açılsın diyenler yarın kapansın diyebilir. Biz böyleyiz işte düşünmeden karar veriyor sonra da pişman oluyoruz. Seçimlerde olduğu gibi, doğru iktidarları seçemediğimiz gibi…

GÜNÜN SÖZÜ

Elbisesi kirli olandan değil, düşüncesi kirli olandan korkacaksın.