bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Öz Eleştiri Mi?
Yazarlar // 31 Ağustos 2018 Cuma 10:55

İsmail BAŞARAN

Allah mı şaşırtıyor, insanların akıllarıyla dalga mı geçiyorlar anlamıyorum bir türlü. Anlatanlar bu kafayla düşündükçe, ben bu kafayla olaylara baktıkça anlamayacağım da.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, fındık hasadının bitmesine yakın fındık fiyatlarının gündeme gelmesi ile ilgili açıklama yapmış. Tekin ücretlerin her yıl yaşadığı sorunun bu yıl yaşanmaması adına gerekli çalışmaların acilen yapılması gerektiğini söylemiş.

Sayın Tekin bir konuyu unutuyor sanırım.

MHP, AK Parti’nin politikalarını desteklemedi mi seçimlerde?

Yok, desteklemediklerini söylerlerse soru şöyle olur o zaman:

Neden ortaklık kurdunuz?

Her fırsatta “Her türlü Milliyetçiliği ayaklar altına alacağız” diyen bir siyasi parti ilgilileriyle ortaklığınız sadece lafta mı?

Meclis ve hükümet üyeleri “gerekli çalışmaları acilen yapılması” konusunda ahkâm kesmez. Çalışmaları yapar. MHP bu çalışmaların yapılmamasını ortağına yükleyemez, eğer bir kusur varsa ortada MHP de bu kusura ortaktır. Seçim öncesinde bu tür söylemler partiye oy kaybettirir. Söylemlere değil icraatlara odaklanılmalıdır.

Öncelikle yerel yönetim seçimlerinde Samsun’da MHP aday veya adaylar gösterebilecek midir?

Belediye Başkan adayları var mıdır, varsa hangi ilçelerde seçime girilecek seçimde aday gösterilmeyen ilçelerde yine ortak kabul ettikleri AK Parti’ye kayıtsız şartsız destek olunacak mıdır?

Sayın Tekin, vatandaş icraat istiyor icraat.

Bir siyasi partinin kanatlarının altına girip yola çıkmak, o yola çıkanları önce küçültür sonra da tarih sahnesinden siliverir.

Bu Türklük ve Türkçülüğün yok olacağı anlamı da çıkarmaz.

MHP gittiğiyle kalır, partiyi bu duruma düşürenler de ilelebet hain olarak anılır. Sayın Tekin önce Adaylarını açıklasın da sonra fındık fiyatlarını eleştirsin.

Dışardan gazel okuyanların sesi hiç de iyi duyulmuyor.

 

KİRALAMA

Hükümet dövize savaş açtı ya, artık dövizle kiralama devri bitiyormuş. Bu konudaki açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptı. Dükkânlar ve evlerde, alışveriş merkezlerinde kiralamada döviz kalkacakmış.

Albayrak, buna yönelik çalışmalarının Meclis’e kısa sürede gelmesi için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetmiş.

Helal olsun demek ki durum düzelecek.

Arkadaşlar kim kimi neden kandırmaya çalışıyor.

Bugün dolar arttıkça kira fiyatı artıyor ya TL ile olunca artmayacakmış.

Bek dükkânımı de evimi kiraya verirken ne kadar zam yapacağımı da Bakan Albayrak mı belirleyecek?

Fırlama dolar sürekli fırlıyor ben de taşınmazımı kiralarken üç ayda bir yüzde elli zam yaparsam kim engel olabilecek?

Kiralama ücretinin yüksek tutmayan ve sözleşmeye yazmayanlar elden ayrıca para almayacaklar mı, kim önleyebilecek bunu?

“Yüksek fiyatla kiralama” dönemi bitti kısaca elden para alıp resmiyete geçirmeme yani vergi kaçırma dönemi mi başlayacak?

Evinde, ayakkabı kutularında yurt dışındaki banka hesaplarında dolar kullananları vatan haini ilan edin ki vatandaşlar da ele verip talkımı ardından salkımı yutanları da öğrenmiş olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

En güzel savaş, insanın kendi öz varlığı ve tutkularına karşı giriştiği uğraştır. Napoleon