bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Öğrenci Yardımı Sürecek Mi?
Yazarlar // 7 Haziran 2021 Pazartesi 06:24

İsmail BAŞARAN

Samsun İlkadım Belediyesi ilklerden birisine imza attı.Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında merkezi sınava giren öğrencilere ve velilerine İlkadım Belediyesi, Gazi Hizmet Binası ve Atasam Hastanesi olarak belirlenen toplanma noktalarında sabah saat:08.00’den itibaren 19 Mayıs Üniversitesi yönünde ücretsiz ulaşım desteği verdi..

Bu taşıma ve destek işi ücretsiz yapıldı.  Öğrenciler ve veliler gerçek  anlamda mutlu oldu bu uygulamadan. Uygulama sonrasında aklıma takılan bir soru oldu. İlkadım Belediyesi okulların açılması durumunda benzeri uygulamaları sürdürecek mi? İlkadım Belediyesi’nin bu uygulaması Büyükşehir ve diğer ilçe belediyelerinden de destek görecek mi?

Şimdi, belediyeler bu işi ücretsiz yapan servisler nereden para kazanacaklar diye soracaksınız. Bunun yanıtını vermek çok zor, nedeni de basit. Ve bu durum nereden çıktı, öğrencileri taşıma sistemine kim getirdi, bu çileyi mini mini çocuklara kimler neden yaşatıyor.

Sorunun yanıtı basit. Çocukları bu duruma sisten getirdi. Köyleri mahalle yapan ve oradaki okulları kapatıp merkezlere taşımalı eğitim sistemini getiren iktidardır sorumlu olan. Vatandaş bu sistemi getirenlere hesabı da sandıkta sormalıdır.

Sistem neden kurulmuştur? Bu sorunun yanıtını verirken aklıma takılanlar oldu. Köylerde öğretmenler ve imamlar vardı akıl danışmak için. Öğretmenler okullardan çekilip köyler imamlara bırakılıp insanların eğitimleri öğretmenler yerine imamlara bırakılınca işler bu duruma geldi işte. Yanlış anlaşılmasın köylerdeki imamlara karşı değilim, karşı olduğum nokta köylerin kaldırılı mahalle yapılması ve buraların sadece imamların bilirkişiliğine bırakılmasınadır.

Yapılması gereken o mahallelerde taşımalı eğitim yerine okulların açılarak öğrencileri kendi evlerine yakın bölgelerde okuması ve mahallelerin (köylerin) okullarına gitmesidir. O mahallelerin sadece imamlara bırakılmaması  ve çocukların eğitilmesidir. Peki çocukların eğitilmesini iktidar istiyor mu peki? İşte bu sorunun yanıtını bulamıyorum.

KUŞ CENNETİ VE OTEL

Ne kuş cennetiymiş be. Bir tarafta AK Parti’li Samsun Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer tarafta Kuş Cenneti’ni yere göğe sığdıramayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan bu kuş cennetinden mükemmel sözlerle bahsederken maalesef orada kendi Partisi’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının otel yapmak istemesini acaba biliyor muydu?

Sayın Cumhurbaşkanı orada otel yapılacak olduğunu bilseydi herhalde “Neden” diye sorardı Mustafa Demir’e? Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu düşüncesinin altında acaba Kuş Cenneti’ni Katarlılara satma gibi bir düşünce olabilir mi?

GÜNÜN SÖZÜ

Buz kadar lekesiz, kar kadar temiz olsan bile iftiradan kurtulamazsın. (William Shakespeare)