bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Neremiz Büyüyor
Yazarlar // 11 Ekim 2022 Salı 01:06

İsmail BAŞARAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türkiye'nin her geçen gün büyüyen ve güçlenen bir ülke haline geldiğini söyledi.

Sayın Karaaslan bu söylediğine kendisi de inanıyor mu acaba? Günden güne büyüyormuş Türkiye. Hadi oradan biraz da gerçeklerden bahsedelim. Sayın Karaaslan en son hangi ayda veya günde alışveriş yapmaya gittiniz? Fırına gidip ekmek aldınız mı bilmem, ancak ben gittim ve durumun ne kadar olumsuz olduğunu biliyorum. Ekmeğin gramının ne kadar olduğundan haberiniz var mı? Mutlaka yoktur, örneğin Ankara’da evinizin ekmeğini ne zaman andınız? Samsun’a geldiğinizde fırına gidip ekmek aldınız mı?

Türkiye her gecem gün büyüyor ve gelişiyormuş. Kime göre büyüyor Türkiye? Size göre mi vatandaşa göre mi büyüyor?

AK Parti’yi yönetenlerden birisi de Sayın Karaaslan ve diğer yöneticiler. Samsun’da nelere ne kadar zam geldiğinden haberiniz var mı? Büyükşehir Belediyesi’nin nelere durmadan zam yaptığını biliyor musunuz?

Vatandaş artık tepkili. Her ay faturaları yüksek gelen vatandaşlar ise SBB Başkanı Mustafa Demir'e tepki göstermekle kalmıyor yakında Belediye Binasını basarlarsa şaşırmayacağım. Çünkü artık vatandaşın gırtlağına kadar geldi. Vatandaşlar, "Önceden 70 lira gelen faturalar 250 liraya dayandı. Bu zamları iptal edin" diyor. Aksi halde ne mi olacak? Birincisi bugün tepki alan Demir bir daha aday gösterilmeyecek nedeni basit. Çünkü tepki aslında Mustafa Demir’e değil, AK Parti’ye dönmüş olacak.

Eğer AK Parti bundan sonraki seçimleri kazanmak istiyorsa Samsun’da iyi bir Belediye Başkan adayı bulmalıdır aksi durumda seçimleri kazanabilmesi mümkün görünmemektedir. Bu benim düşüncem değil sadece. Samsun’da bırakın diğer siyasi partilere gönül vermiş olanları AK Parti’ye gönül vermiş olanlardan da Mustafa Demir’e karşı olanlar vardır, bu gidişle sayıları da artacaktır.

 

AÇLIK KAPIDA

Bu kanıya nerden vardım. Bazı rakamları anlatacağım. Benim değil resmi rakamlar bunlar. Tüketici fiyatları Eylül’de bir önceki aya göre arttı, yıllık enflasyon yüzde 70 hatta daha yukarılara çıktı. Böylece yıllık enflasyon Ağustos 2003'te gördüğü yüzde 24,9 seviyesinden bu yana geçen yıllar içinde yüzde yüzleri artı yıllık enflasyon.

2003’te iktidarsa kim vardı? Bugün Türkiye’yi yönetenler. Hadi o zaman enkaz devraldık diyorlardı şimdi rakamlar neden yukarılarda. Enkaz mı büyüyor Türkiye yıkılıyor mu? Enflasyonun bu rakamlara gelmesinde Türkiye’yi yönetenlerin kusuru yok mu?

Var ancak vatandaş bu konulara odaklanmasın diye gündem hemen değiştiriliyor. Terör artıyor, yine şehitler geliyor. Enflasyon tavan yapmış vatandaşın alım gücü zayıflamış. Açlık kapıyı çalmaya başlanmış.

Ancak Türkiye’de hemen gündem değiştiriliyor. Ekmek küçülmüş, saraylarda devletin parasını sülalece yiyip içenlerin umurunda bile değil.

Ey millet size söylenenlere bakacağınıza gerçekleri görün, çünkü yarın sizler de geçinme zorluğu çekenler sınıfına katılacaksınız. Bugün olmazsa yarın. Bu girişin sonu, karanlık unutmayın.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sular yükselince balıklar karıncaları yer. Sular çekilince de karıncalar balıkları yer. Kimse bu günkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir!