bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
MHP Karıştı mı?
Yazarlar // 24 Eylül 2022 Cumartesi 11:11

İsmail BAŞARAN

CUMHUR İttifakı’nın çatırdadığı iddiaları aldı başını gidiyor. Bunların tek nedeni de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tahtın sallanmakta olduğu iddiaları.  Eğer MHP’de çatırdama sürer ve de bunun sonucu olarak bir Genel Başkan Değişimi gerçekleşirse işte o zaman MHP ile AK Parti’nin oluşturduğu CUMHUR İttifakı ne olacak? Sürecek mi yeni ittifaklar ortaya çıkacak ve  AK Parti ile MHP ittifakı çatırdayacak mı?

Bunu zaman gösterecek elbet, ancak MHP’de bazı isimler şimdiden Genel Başkanlık için söyleniyor. Kim mi bunlar? Bahçeli’nin yerine gelecek olan kişi arasında Süleyman Sazak, Dr. Selim Kaptanoğlu, Sinan Oğan, İzzet Ulvi Yönter, Suat Başaran, Hüseyin Özlü gibi isimler söyleniyor.

İsimlerin çok olması MHP’de bir değişikliğe gidilemeyeceği anlamı taşımaz. Adaylıkta ve hatta başkanlıkta ismi geçenler bir araya gelip Bahçeli’nin sonunu hazırlarlar. O zaman ne olacak, gelecek olan yeni yönetim CUMHUR İttifakı’nın dağılmasına yol açar ve Türkiye’nin bu kötü gidişten kurtulmasın önünü açabilir. Gelelim Samsun’u ilgilendiren soruya: Bu durumda Samsun MHP teşkilatı ne yapacak? Devlet Bahçeli’den taraf mı olacak yoksa MHP’nin geleceğini Parti’nin kendisinin belirlemesine yol mu açacak?

Eğer MHP artık kendi yolunu kendi başına çizmez ve uzun süredir olduğu gibi AK Parti’nin dümen suyunda giderse karışlık sürecek belki de MHP uzun yıllar içinden çıkamayacağı bir engel içine düşecektir. Samsun MHP İl Teşkilatının bu konuda nasıl bir tavır alacağı merak konusu elbette. İl Başkanlığı ve yönetim tavrını yine Bahçeli tarafında koyarsa ve de bu tavır sonucu kaybederse haliyle yönetim de değişecektir. O zaman kaybedenler kendilerine yeni bir parti mi arayacaklar?

 

VATANDAŞA UYARI

25 Temmuz 2005 tarihinde bu satırların yazarı aşağıdaki yazıyı kaleme almıştı: “Vaatle  oy toplayana hapis..

Türkiye’de ilk kez bir politikacı vaatlerinden dolayı hapis cezası almıştı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde CHP’den Aydın belediye başkan adayı olan Hüseyin Aksu, bir propaganda konuşmasında halka ‘beni seçerseniz, hepinizi iş sahibi yaparım. 500 fabrika açacağım’ dedi.

Hüseyin Aksu seçmenlere iş başvuru formu bile dağıttı. Seçimi AKP’den İlhami Ortekin kazandı. İlhami Ortekin vaatleri nedeniyle Hüseyin Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık da dava açtı. Dava sonuçlandı ve Hüseyin Aksu ‘iş vaadi ile seçmenden haksız oy temin etmek’ suçundan 10 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Hapis cezası paraya çevrildi…

Vatandaşı buradan uyarıyorum: Sakın ha önümüzdeki seçimlerde –eğer yapılırsa- vaatlere aldırış etmeyin. Ederseniz kaybedersiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

İktidarda kalmak değil; itibarda kalmak önemlidir.(İsmet İnönü)