bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Mezarlarınıza Sahip Çıkın
Yazarlar // 27 Ekim 2020 Salı 08:50

İsmail BAŞARAN

Türkiye günlük Corona virüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, son 24 saatte 112 bin 215 Covid-19 testi yapıldı, Son 24 saatte 72 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1297 kişi iyileşti. Böylece Covid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 314 bin 390'a yükseldi.”

Bu tablo Sağlık Bakanlığı’nın, ne kadar inanırsınız bilemem ancak benim içimden bu tabloya inanmak gelmiyor. Çünkü bundan önce izlenen yolları hatırladıkça gerçeklerin vatandaştan saklandığı hissine kapılıyorum.

İnsanlar ölüyor, mezarlıklar doluyor ancak nasıl oluyorsa Türkiye’de vakalar geldi bir noktaya orda kaldı. Oysaki alınan önlemlerin sıklaştırılması, uymayanlara cezaların arttırılması vatandaşa başka bir durumu fısıldıyor. Farkında mı Sağlık Bakanlığı bilemiyorum da kararlarla vakaların arttığını kabul ediyorlar ancak paniğe yol açmamak için olsa gerek açıklayamıyorlar bir türlü. Böylece de vatandaşa iyilik değil kötülük yapıyorlar.

Çünkü iktidar bu sağlık politikasıyla salgın konusunda sınıfta kalmıştır. Gerçekler ne kadar saklanmaya çalışılırsa çalışılsın ortadadır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilere ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün tespit edilen 2017 yeni hasta var. Ağır hasta sayımız ve aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Bu gidişatı değiştirmek bizim elimizde. Mücadeleyi bize kazandıracak olan birbirimizin hakkına saygı duymak ve tedbirlere birlikte uymaktır" dedi.

Sayın bakan birbirimizin hakkına nasıl sahip çıkacağız ve saygılı olacağız bir zahmet açıklar mısınız? Sokakta maskesiz dolaşmayalım tamam da vatandaşa maskeyi dağıtmakta başarılı olamadınız sonra parayla satmaya başladınız. Cumhurbaşkanlığı muhtarlar aracılığıyla göndermekte olduğu maske ve kolonyayı artık neden dağıtmıyor açıklar mısınız? Maske dağıtamadınız, grip aşısı dağıtamıyorsunuz, hastanelerde durum vahim siz rakam açıklamaktan başka ne yapıyorsunuz?

Siz insanlar hastalıktan ne kadar yaşamın yitirildiğini her gün açıklama yerine grip aşılarının neden dağıtılıp yapılamadığını açıklasanız olmaz mı, en yakın zamanda yapılacağını söyleseniz de yüreklere su serpseniz ya…

Fabrikaları satan, üretimi dibe gömen, paramızı yabancı paralar karşısında pula çeviren, işsizlere iş olanağı sağlayamayan her geçen gün işsizler sayısını artıran, vatandaşı askıda ekmeğe muhtaç ederken kendileri sayarlarda har vurup harman savuran iktidardan başka ne beklenir ki?

Ölenlerin sayıları hakikaten gerçek mi eğer gerçekse Samsun’da mezarlıklarda ağaçların neden kesildiği söyleniyor, yeni mezar yerleri açmak için mi? Anamın babamın mezarlarına kimse dokunmasın yanlarındaki iki mezara da kinse gömülmesin. İktidarın bir de mezar yerlerini gasp ettiğini duymak istemiyorum. Herhalde yapmazlar değil mi?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer güneşi gözden kaçırdım diye gözyaşı dökersen, yıldızları da gözden kaçırırsın. (Tagore)