bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Mehter Davulunun Sopası
Yazarlar // 15 Eylül 2018 Cumartesi 18:42

İsmail BAŞARAN

Son zamanların nodası haline geldi “ver mehteri” diye cümle kurmak veya bitirmek.

Mehter takımı bir iki ileri bir geri, bir sola bir de sağa şeklinde yürür. Yürür de Mehteri bize veren iktidar som zamanlara “dış güçlerin ekonomik baskısı” nedeniyle vatandaşın üzerinde de ciddi bir zam baskısı uyguluyor.

İktidara yandaş olanlar bu zam karşısında seslerini çıkarmıyorlar ancak kendileri de gidişatın iyi olmadığını anlıyorlar.17 Eylül Türkiye’de sağlıkta kara b ir gün olacağa benziyor.

Çünkü o günün sabahından itibaren hastanelerde muayene ücretlerine katılım payı olarak bugünkü ücretten yüzde 60 daha para ödeyecekler. Yetmedi, ilaç katılım payı olarak da yüzde yetmiş fazla zam ödenecek.

“Ver mehteri” diyorlar ya, anladınız mı şimdi mehterin sopasından başları iktidar.

Mehter sopasını fitil olarak isteyenler de çıkabilir, kapsül olarak da.

Ben her ikisine de karşıyım. Hep bu mehter yüzünden değil mi iki ileri değil de bir geri gidişimiz.

 

SERVİS UYRISI

Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, velilere okul servisleri hakkında uyarıda bulunmuş ve"Çocuklarınızı vermiş olduğunuz servislerin okul servis yönetmeliğine uygun olup olmadığını ve sürücülerin çocuklarınıza karşı davranışlarını mutlaka kontrol edip, gördüğünüz aksaklıkları Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne mutlaka bildirin "demiş.

Sonra da uymayanlardan yardım iste sürücüyü karşı karşıya bırakıp sorunlara yol açmanın anlamı ne ola ki?

17 Eylül sabahı için bir sevindirici haber Samsun Büyükşehir Belediye’sinden geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin 2018-2019 öğretim yılının başlayacağı 17 Eylül günü Samulaş ile yapılan ulaşımlarda öğrenci ve öğretmenlerden ücret alınmayacağı müjdesini verdi..

 

GÜNÜN FIKRASI

Dünyanın gelişmiş ülkeleri bir araya gelmişler.

Bir gün, en son teknolojilerle üretilmiş bir bilgisayara bütün ülkelerle ilgili verileri yüklemişler ve sormuşlar:

"Dünyanın sahibi kim olacak?"

Bilgisayar uzun süre bilgileri değerlendirmiş ve büyük an gelmiş. Nefesler tutulmuş. Bilgisayar, sonucu yazıcıya göndermiş. Hakem heyeti sonucu ilan etmiş. "Türkiye"

Herkes şaşırmış. Mutlaka bir yanlışlık olmuştur düşüncesiyle aynı soruyu bir kez daha sormuşlar Bilgisayar uzun süre çalıştıktan sonra sonucu yazıcıya göndermiş:

"Türkiye"

Tüm dünya şoka girmiş. Birisinin aklına "niye?" diye sormak gelmiş. Herkes

"Niye?"  diye sormuş.

Bilgisayar sonucu yazıcıya hiç düşünmeden göndermiş:

"Herkes bir gün uzaya çıkacak ve dünya Türklere kalacak."