bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
LİMON EKŞİDİ
Yazarlar // 6 Mayıs 2019 Pazartesi 23:57

İsmail BAŞARAN

Söylenenlere inanmadan biraz da gerçeklere dönelim. Şimdi aşağıda okuyacaklarınız Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileridir.

Çarşı pazardaki yangını gözler önüne seriyor. Nisan ayında pazarda fiyatlar en çok hangi üründe arttı biliyor musunuz? Limonda arttı. Yani Limon ekşidikçe ekşidi. Ardından soğan yaktı, havuç da geri kalmadı.

Bizler siyasete gömülmüşken, kim kime ne dedi dişe düşünürken limon fiyatına 31,90 zam geldi, limonu, yüzde 31,55 ile kuru soğan, yüzde 26,69 ile havuç izledi. Yani yine vatandaşın cebine vurdular kazmayı.

Nisanda fiyatı en çok artan diğer ürünler arasında yüzde 23,74 ile kadın ceketi, yüzde 23,17 ile patates, yüzde 22,27 ile erkek gömleği, yüzde 21,10 ile domates, yüzde 19,70 ile kadın gömleği, yüzde 19,64 ile etek ve yüzde 17,01 ile erkek ceketi zamlananlar arasında yer aldı..

Sadece bunlar değil ha, Salatalık, biber, kabak ve marul da yüzde 20’nin üzerindeki zamlarla listede kendine yer buldu.

Vatandaş ne yiyeceğini şaşırmış durumda düşünürken Milletvekilleri için ne kararı alındı biliyor musunuz?

Bayram zammı yapıldı kendilerine. Maalesef hiçbirisi de çıkıp “Vatandaş pahallılıktan kan ağlarken biz bu Bayram İkramiyesi’ni istemiyoruz” demedi.

Beyler, hep adalıya vuruyorsunuz da vatandaşın sırtında artık aba da kalmadı. Vurulanlar derisine gelip can yakmaya başladı. 

CANİK DE MODAYA UYDU

Bu ene Ramazan ayı sanırım vatandaşa yaralayacak. Özellikle borç batağında olduğu öne sürülen Belediyeler vatandaşlara mahalle mahalle dolaşıp iftar yemekleri düzenlemeyecek. Atakum ve İlkadım Belediyelerinin aldığı bu karara Canik Belediyesi de katılıyor.

Canik Belediye Başkanı Başkan İbrahim Sandıkçı bu iftar sofralarını kaldırdıklarını ancak yerine “çat kapı”  uygulamasını getirdiklerini söyledi. Nedir bu çat kapı işi?

Adnan Menderes Meydanında her yıl düzenlenen Ramazan etkinliklerinin yerini alıyor bu uygulama. Vatandaş gelmeyecek artık başkan vatandaşın evine gidecek. Giderken sanırım ramazan yardımı paketlerini de gönderecektir.

İftar davetleri uygulamasının kaldırılması sonrası Başkan Sandıkçı, kurum ve kuruluşların iftar programlarına da katılmayacak. Acaba neden?

Belediye ayrıca Ramazan etkinlikleri de düzenlemeyecek. Peki, bu kadar sert tedbirler neden, Ramazan mı değişti yoksa tüm belediyelerin gelirleri mi azaldı veya masrafları mı çoğaldı?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Ekonomi kilitlendi. RESET'leyelim lütfen…