bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
KUŞLAR YERLERİNİ TERKETMİYOR
Yazarlar // 12 Nisan 2022 Salı 10:49

İsmail BAŞARAN

 

Mecidiye’nin sonunda Yeraltı Çarşısı vardı, içende bir de Cami bulunuyordu. Çarşı ve tuvaleti hareketliydi, gelenin geçenin de uğrak yeriydi. AK Parti Büyükşehir Belediyesi’ni kazanınca Yusuf Ziya Yılmaz’ın zamanında dokunulmayan o çarşıya Mustafa Demir dokunuverdi. Sanki başka dokunulacak yer kalmamış gibi.

Cami ve çarşı yıkıldı, yerine otopark yapılacak deniliyor. Üstü de altı da terkedilmiş durumda, orada bir şeyler yapılıyor da ne yapılıyor vatandaş bilmiyor. Ağaçlar vardı üzerinde, parktı yani sizin anlayacağınız, kuşlar gelir gider vatandaşların attığı yemleri yerdi.

O kuşlar orayı bugüne kadar terk etmedi, yine geliyorlar yine vatandaşın önlerine koyduğu kapların içindeki suları içiyorlar, önlerine atılan yemleri yine yiyorlar. Maalesef yem ve su belediye tarafından konulmuyor, madem kuşların hayatlarını geçirdiği yere müdahale ettiniz ey Büyükşehir Belediyesi kuşların yemlerini verseydiniz hiç olmazsa, onlar da can taşıyor onların da yeme ihtiyaçları var.

Bugün vatandaşların baktığı kuşlara inşaat tamamlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi herhalde bakar. En azından biraz yem biraz da su verirler oradaki canlılara. Yıkmakla olmuyor, siz yıktıkça canlıların da canlarına kastediyorsunuz, yani can alıyorsunuz. İnsanların maddi olanaksızlık nedeniyle açlık çektikleri Türkiye’de kuşların açlık çekmelerine izin vermemeli Belediyeler. Sadece kuşlar değil, sokak hayvanları da düşünülmeli.

İŞSİZLİK AZALIYORMUŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Kurum yine vatandaşı aldattı. 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 178 bin kişi azalarak 3 milyon 579 bin kişi olmuş.

İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile %10,7 seviyesinde gerçekleşmiş. İşsizlik oranı erkeklerde %9,3 iken kadınlarda ise %13,4 olarak tahmin ediliyormuş. Bugün bu rakamları açıklayan yetkililer, yarın gerçekler ortaya çıktığında gönderildikleri mahkemelerde acaba nasıl cevap verecekler yargıca? Onlar da bizi kandırdılar, bizim gerçekleri açıklamamızın önüne geçtiler diyecekler mi? Sizi bilmem de ben bu yüzdelerin ve rakamların gerçek olduğuna inanmıyorum.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Meşe gölgesinde filizlenen yosunlar, çok kez kendilerini meşe fidanı sanırlar. (Cenap Şahabettin)