bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Korona Artıyor
Yazarlar // 5 Ekim 2021 Salı 08:53

İsmail BAŞARAN

Samsun'da artan korona virüs vakaları eğitimcileri tedirgin etti. Eğitim Sen Samsun

Şube Başkan Arzu Topaloğlu, okullarda korona virüs vakalarının ve karantinaya alınan sınıf sayısının yükselmeye devam ettiğine işaret ederek, "Samsun kırmızı listeye giren iller arasına katılmıştır. Okullarımızda ise karantinalı sınıf sayısı her geçen gün artmaktadır. Yeni önlemler şart "dedi.

Peki ya veler? Bazı veliler ise yeniden okulların kapanması gerektiğini dile getirmeye başladılar bile. Eğer vakalar artıp okullar kapanmaz ve uzaktan eğitime geçilmezse bu salgın daha da artarsa, vakalar çoğalırsa hesabı kim verecek? Milli Eğitim Bakanlığı mı, Sağlık Bakanlığı mı yoksa Samsun Valiliği mi? Aslında Valilik ne derse bakanlıklar onu yapmak zorundadır da hesabı kim verecek?

Sadece korona değil Samsun’da grip vakaları da artmaya başladı. Öğrenciler arasında da görülürse grip vakaları ve de salgın durumuna gelirse okullar kapatılacak ve uzaktan eğitime geçilebilecek mi Bakanlık? Ya da bu konuda Valilikler mi karar alabilecekler? Bir an önce değerlendirme yapılmalı ve Samsun için bir karar verilmelidir.

“BAŞARAMADIM” DEMELİ

Samsun’da oynanan Ümraniyespor karşılaşmasını baştan sona izledim. Ardından da Samsunspor Teknik Direktörü Altıparmak’ın açıklamaları geldi aklıma. Sayın Altıparmak öncelikle bu takımın nereye kadar gidebileceğini düşünsün açıklamalarını da sonra yapsın.

Samsunspor kendi evinde Ümraniyespor karşısında rakibe mahkûm oynadı, gol pozisyonuna bile zorlukla girdi.

Altıparmak karşılaşma sonrasında açıklama yaparken "Oyunun hakkı galibiyetti. Çok çalıştık ama başaramadık" ifadelerini kullandı. Kendi evinde rakibe sürekli pozisyon ver, oyunu kendi yarı sahanda kabul et, rakibin üzerine gidip sıkıştırma sonra da “başaramadık” de. Olmadı hoca, bu bir mazeret değildir.

Samsunspor kulübü başkanı hiçbir eksiklik göstermeden istenilen futbolcular aldı mı aldı, bunlar gönderilmeli denilen futbolcuları gönderdi mi gönderdi. Takımı hoca yapmadı ve sahaya sürmedi mi, sürdü. O zaman neden rakibin yarı sahasına bile girmekte zorlandı Samsunspor?

Hoca takım böyle oynayacaksa senin “başaramadık” deyip suça futbolcuları da ortak etmek yanlıştır, “başaramadım” deyip takımı yanlış kurduğunu kabul etmelidir hoca.

Gelelim takımın oyuncularının nasıl ve kimler tarafından bulunup alınmalarına. 90 dakikalık oyunda Samsunspor kaç defa gol pozisyonu buldu ve rakibi bulantı, var mı bu sorunun yanıtını verebilecek teknik kişiler? Karşılaşma için Samsun adına iyi taraf berabere bitmesidir. Gelelim kadronun nasıl kurulduğuna ve transferlerin yerinde yapılıp yapılmadığına. Samsunspor geçen sezon kadar oynayamıyor, kırmızı beyazlı ekip önce gücünü artırmalı sonrasında şampiyonluğa odaklanmalıdır. Bu yolda kayıplar da olur kazanımlar da moralleri bozmamak şarttır. Geçen yılkı kadro daha mı iyiydi acaba, o kadro ile şampiyonluk kovalanıyordu ve son anda kaybedilmişti. Bu sezan daha başında havlu atılıyor gibi geliyor bana. N futbolcularda hırs var, ne saha kenarında. Samsunspor bir karşılaşma boyunca kendi evinde kaç şut çekti rakip kaleye, kaç pozisyona girdi? Soruları soralım tamam da hemen de morallerimizi bozmayalım, ancak gördüklerimizi bize göre doğru olanları da yazıp gerçekleri anlatalım.

GÜNÜN SÖZÜ

Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. (Latin atasözü)