bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kimler Gidecek?
Yazarlar // 4 Kasım 2021 Perşembe 20:24

İsmail BAŞARAN

Büyükşehir Belediyesi önünde Samsun halkı eylem yapacak. Kararın adı “mahkeme kararını uygulayın” adında olacak. Bu bir eylem değil aslında bir halk ayaklanmasıdır. Samsun Büyükşehir Belediyesine karşı halkın hak arayışıdır bu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin suya yaptığı zammın mahkemece iptal edilmesinin ardından herhangi bir açıklama gelmezken, Su Zammı Geri Alınsın Platformu üyeleri, düzenliyor eylemi.

Mahkeme karar vermiş ancak Samsun’un AK Parti’li Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararını dinlemiyor. Türkiye’de son zamanlarda mahkeme kararlarının uygulanmaması adet haline gelmiş durumda.

Eylem Belediye binası önünde gerçekleştirilecek, merak ediyorum muhalefet partilerinden eyleme katılacak olan var olacak mı? Muhalefet halkın yanında yer alacak mı? Eğer halkın yanına girmezlerse yarın sandık geldiğinde bu eyleme katılmamaları önlerine çıkabilir. O zaman vatandaş, dün yanımızda dediğiniz yarın aynı uygulamayı siz yapmayacağınıza bizler nasıl inanalım sorusunu sormayacaklar mı? O nedenle, yarın bu soruyla karşılaşmamak için bugünden muhalefet Büyükşehir Belediyesi’nin bu zamlarının karşısında duruş sergilemelidir.

Bu sayaç okuma bedeli de nedir, sen işini yapacaksın birader benden su sayacı okuma bedeli alman hem ahlaki hem de yasal değildir. Sen kendi işini bana yaptırmış olmuyor musun? Madem benden para alacaksın bırakın sayacı okuyup telefonla görselini sana atayım da fuzuli yere cebimden para çıkmasın. Aksi durum elinizi vatandaşın cebine atmasından başka anlam taşımaz.

Hatırladınız mı Mustafa Demir göreve geldiğinde Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılının Mayıs ayında içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapmış, her ay faturalara TÜFE zammının yansıtılmasına karar vermişti. Şimdi yargı zamların geri alınmasına karar verdi de uygulayan yok. Samsun Büyükşehir Belediyesi MİLLET İttifakı’nda olsaydı da yasa kararına uymasaydı neler olurdu neler?

Şimdi ne olacak? Yargı iki yıldır alınan zamlı paraların geri ödenmesi için karar verirse ödeme gerçekleştirilecek mi yoksa iki yıl vatandaş suyu ücretsiz mi kullanacak?

Böyle bir kararı da uygulamazlar ya hayırlısı bakalım. İşte bu nedenle vatandaş ve de muhalefet partileri yöneticileri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmalı. Vatandaş bugün, kimlerin kendilerinin yanında olduğunu görmüş olacak.

 

GÜNÜN SÖZÜ
Gerçeği, insanların ölçüsü ile değil; insanları gerçeğin ölçüsü ile tanı. (Hz. Ali r.a)