bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
KAYYUM Görevini Yapacak mı?
Yazarlar // 5 Mayıs 2018 Cumartesi 10:16

İsmail BAŞARAN

Türkiye Başkanlık seçimi ile milletvekilliği için adaylığını açıklayanlara yoğunlaşmış durumdayken ben bu girdaptan biraz çıkayım dedim kendi kendime ve başladım düşünmeye.

Bilindiği gibi Samsunspor çok acı bir şekilde küme düştü.

Perşembenin gelişi Çarşamba’dan belli olur derler ya bu düşüş de aynen öyle oldu.

Peki, Samsunspor neden düştü?

Çünkü son dönemlerde hiç de iyi yönetilemedi. Samsunspor’u iyi yönetemeyenler üye listelerini yenilediler ve kendilerine oy verecekleri bu listelere doldurup sönük geçen Genel Kurullar ile yeniden seçilmeyi başardılar.

Ve al gülüm ver gülüm düşüncesi içinde hesap vermekten kurtuldular.

Bu anlayış da Samsunspor’u borç batağına sapladı. Kırmızı Beyaz Siyahlı takım bu bataktan çıkmak için uğraştıkça daha da dibe vurdu.

Kötü gidişi durdurabilmek adına bir Kayyum heyeti atandı. Bu heyetin içinde futboldan anlayan bu konuda kariyer yapmış insanlar ne kadardı bu sorulmadı bile.

Oysa KAYYUM’un birinci görevi hesapları incelemek, varsa çuvaldaki delikleri bulup kapatmak, Samsunspor’un harcamalarının nasıl yapıldığının incelenmesi için bağımsız denetlenmesini istemek olmalıydı, ancak bu olmadı.

Samsunspor’un bu kötü gidişinde suların bulandırılmaması gerektiği düşüncesi oluştu sanırım.

Ve Samsunspor tarihinde ilk kez tamamen dibe vurdu.

Samsunspor Kulübü artık gerçek bir denetimden geçmeli. Son beş yıl nasıl yönetildiği, gelirlerinin nerelerden ve kaç lira olduğu, giderlerinin nerelere yapıldığı ortaya çıkarılmalı. Çıkarılmalı ki taraftar ve Samsun halkı gerçekleri öğrenmeli. Hangi futbolcu kimler tarafından gönderilip kendisine kaç lira ödendiği ve takıma ne kadar yararlı olduğu, bu futbolcuları beğenip gönderen ve alanların futbol kariyerlerinin ve bilgilerinin bu transferler için yeterli olup olmadığı taraftar ve Samsun halkı tarafından ortaya çıkmalı, bu transferlerin siyasi ayağı olup olmadığı da açıklanmalı.

Açıklanmalı ki, göğsündeki armasında Atatürk resmi olan Samsunspor’a tarihinde ilk kez bu acıyı yaşatanlar özellikle de seçim öncesinde, bu taraftar sandığa gitmeden gerçekleri öğrenip sandıkta hesap sormalı.

Haydı KAYYUM bağımsız denetim yaptırın, futbol bilginiz tartışılabilir en azından görevinizi hakkıyla yapıp yapmadığınız tartışılmasın.

 

BAYRAK YOLA ÇIKACAK MI?

Gençlikten, Atatürk’e diye Samsun’dan yola çıkarılan bir Bayrak var. Bu yürüyüş her yıl düzenlenir ve Samsun’dan başlar.

Başlangıç noktası ise Mustafa Kemal’in Kurtuluş savaşını başlatmak üzere silah arkadaşlarıyla Samsun’a ayak bastığı noktadır. Bu hep böyle olmuştur.

Ancak son yıllarda tarih, tahrif edilmiş Bandırma Vapurunun yeri değiştirildiği için Atatürk Tarihi adımını Samsun’a bir türkü atamamıştır.

Bu koşu umarım bu yıl da düzenlenir. Düzenlenirse bu Bayrak Anıtkabir’de Mustafa Kemal’e mi verilir yoksa Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mı bilemiyorum.

Bu program Samsun Valiliği tarafından en kısa zamanda açıklanmalı ve Samsun halkının aklındaki bu soru da yanıtını bulmalı.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi tarih yine tahrif edilmemeli ve Ülkenin Kurtuluş adımının yeri değiştirilmemeli.