bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İz Bırakanlar Ölümsüzdür
Yazarlar // 10 Aralık 2020 Perşembe 17:24

İsmail BAŞARAN

Bu tarihi Samsun basını için kara bir gündür. Yıllarca Samsun’da gazetecilik yapmış bir ağabeyimizin aramızdan ayrılış günüdür bu. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen kendisini unutamadım, çünkü kötüler ne kadar çabuk unutulursa iyiler hiç unutulmuyorlar. Trabzon’da gazetecilik yaptığım yıllardan beri tanırdım kendisini. Samsun’a geldikten sonra da ağabey kardeş ilişkimiz ve dostluğumuz sürdü. Samsun’da yaşayan kıdemli bir gazeteciydi kendisi. Bilardo ustasıydı, kötü alışkanlık olmasına rağmen ağzından sigarayı düşürmezdi…

Bir gün Samsunspor maçında Basın Tribününde yanımda otururken;

“Samsunspor bir girdap içinde “ demiştin ya, o Samsunspor şimdi de bir girdap içinde.

Sonra da “Arkamdan yazarken dikkat et” deyip yine dalmıştın karşılaşmaya. Ben de “Ardından yazı yazamam” diye geçiştirmiştim. Nerden bilirdim yanımızdan çok çabuk ayrılacağını. O ifadeleri, rahatsız olduğun için söylediğin şeklinde hiç yorumlamamıştım. Olmuyor işte, başaramıyorum yine, aradan bunca yıl geçmesine rağmen arkandan yazı yazmayı. Bu yazıyı okusan “Böyle mi yazı yazılırdı Koca Nazif Demirel’in ardından” diye fırçalardın beni. Ne olursa olsun, günü gelince ben de geleceğim gittiğin yere. Gelene kadar da hep seni o sana yakışan gülüşünle hatırlayacağım seni. “Peh, peh, peh.”

TEHDİTLER BAŞLADI, KILIÇLAR ÇEKİLDİ

SAMULAŞ çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi ve SAMULAŞ ile sürdürdükleri görüşmelerde haklarını alamadıkları gerekçesiyle grev kartını açmaları ortalığı karıştırırken Büyükşehir Belediye Başkanı da topa giriverdi.

Başkan Mustafa Demir Grev kararı alan Demiryolu İş Sendikası'nın taleplerine kapıyı kapattı ve olumsuz yanıt verdi, görüşme kapısını da kapattı. Sahi Başkan göreve geldiğinden beri kendi maaşını artırdı mı hiç merak ediyorum, artırdıysa da ne kadar artırdı. Şimdi merak edilen Demiryolu İş Sendikalısın Başkan’ın bu çıkışına ne yanıt vereceği.

 

BABACAN HALKIN İÇİNDEYDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Samsun’daydı. Halkın içinde dert dinledi. Babacan’ın sadece esnafla değil halkın içinde olması da dikkat çekti.

Son zamanlarda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin halkın içinde olmaması nedeniyle mi bilinmez muhalefette olan ve yeni kurulan Siyasi Partilerin liderleri hep halkla birlikteler. Meral Akşener tarafından başlatılan bu uygulamaya AK Parti’den ayrılıp parti kuran liderlerin de katılması dikkat çekiyor. Muhalefet, iktidarın bu açığını halkın içinde olmakla kapatacağını umuyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. (Atatürk)