bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İLKLERİN İLÇESİ, ORTA
Yazarlar // 8 Ağustos 2022 Pazartesi 14:14

İsmail BAŞARAN

Nereden nereye geldik. Türkiye’nin Ota ilçesinden bahsedelim biraz.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Çankırı’nın Orta ilçesi ile bağı otaya çıktıktan sonra düşüncelerim beni eskilere götürdü. Ben Orta ilçesine gittiğimde ne Boris vardı ne de İngiltere gündemdeydi.  O günlerde gündemde olan Türkiye’nin İlk Kadın Kaymakamı Özlem Bozkurt’un göreve başlamış olmasıydı.

Aradan yıllar geçti Orta ilçesi bu kez de sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın gündemine geldi. Kimdi bu Boris? Çankırı ili Orta İlçesi’nde Kalfat beldesinde yaşayan Ali Kemal'in torunu Boris Johnson oturuyordu. Johnson, Muhafazakâr Parti'nin lideri olarak seçildi. Sonra da İngiltere’de Başbakan oluverdi.

Aynı Orta İlçesi, yıllar önce bir ilke daha imza atmıştı. Bir Bayan Orta İlçesi’nde Türkiye’de Kaymakam olarak göreve başlamıştı. Soyadı o zaman Gevrek olan Özlem Bozkurt 1994-1995'te İngiltere'de The International School of Exeter'de yabancı dil eğitimi aldı ve "Birleşik Krallıkta Devlet Memurluğu Sistemi" başlıklı bir çalışma hazırladı.

Özlem Bozkurt Gevrek, 1995'te Türkiye'nin ilk kadın kaymakamı olarak Çankırı'nın Orta ilçesine atandı ve 1995-1997 yılları arasında bu görevi yürüttü. Gevrek, 1997-1999 yılları arasında Ağrı-Hamur Kaymakamı, 1999-2002 yıllarında Erzurum-Ilıca Kaymakamı, 2002-2006 yılları arasında Ankara-Ayaş Kaymakamı, 2006-2009 yılları arasında Ankara-Kahramankazan Kaymakamı olarak görev yaptı.

Özlem Bozkurt ile göreve başladığı günlerde görüşmüştüm Orta ilçesinde Bay Boris henüz ortalıkta yoktu Orta ilçesiyle de bağı bilinmiyordu.

Yıllar çok çabuk geçiyor. Nereden nereye gelindi Orta ilçesinde. İlk Kaymakamlık yetmedi ilçeye bir de İngiltere Başbakanı çıkardı ilçe.

DEMİR’E GEÇMİŞ OLSUN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir rahatsızlığını atlattı ve yeniden görevine döndü, geçmiş olsun kendisine. Samsun kendisinden yeni görevler bekliyor bundan sonra. Sadece merkez değil elbette ilçelerde de hizmet bekleniyor kendisinden. Bakalım bundan sonrasında ne olacak? Çünkü artık seçim yavaş yavaş yaklaşıyor, bundan sonra yapılacak veya yapılamayacak hizmetler sandığa giderken vatandaşın karşısına çıkacak haliyle sandığa atılacak pusulalar da adayları olumlu veya olumsuz etkileyecek.

Sadece Büyükşehirlerde değil, sandık muhtarından azasına kadar her adayı etkileyecek. Bu etkileşimden meclis üyeleri de nasiplerini alacaklar.

Bu arada rahatsızlığı geçerek dinlenmeye çekilen Mustafa Demir de geçmiş olsun diyelim, bundan sonraki görevi sürer mi sürmez mi yerine biri atanır mı bunu zaman gösterecek elbet.

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar yaşadığınız değil, nasıl yaşadığınız önemlidir...