bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İletişim ve Söyleneni Anlayabilmek
Yazarlar // 25 Eylül 2021 Cumartesi 21:49

İsmail BAŞARAN

Başbakan Temel, dış destek aramak için İngiltere'yi ziyarete gitmiş. Ziyareti sırasında Kraliçe tarafından çay içmeye davet edilen Temel, Kraliçeye kendi liderlik felsefesinin ne olduğunu sormuş.
Kraliçe de "Çevremi akıllı insanlarla doldurmak" cevabını vermiş. Temel bunun üzerine Kraliçeye çevresindeki insanların akıllı olup olmadıklarını nasıl ayırt ettiğini sormuş. Kraliçe, "onlara doğru soruları sorarak ayırt ediyorum" diye yanıtlamış ve "izin verin göstereyim" demiş.
Kraliçe hemen Tony Blair'i aramış ve "Sayın Başbakan, lütfen bu soruya cevap verin: Annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var ve bu çocuk sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz. Kimdir bu? " diye sormuş.
Tony Blair: "Bu benim majesteleri" diye yanıtlamış.  
Kraliçe: "Doğru. Teşekkürler, iyi çalışmalar Blair" demiş ve Temel’e dönerek:
"Gördünüz mü Sayın Başbakan?"
"Evet, majesteleri, çok teşekkür ederim, bu metodunuzu kesinlikle kullanacağım" diyerek oradan ayrılmış. Yurda dönüşünde hemen Yardımcısını yanına çağıran Başbakan Temel, "Sana soracağım bir soruyu cevaplamanı istiyorum" demiş.  Yardımcısı: "Tabii efendim, nedir?"
Başbakan Temel: "Annenin bir çocuğu var, babanın bir çocuğu var ve bu çocuk senin ne kız ne de erkek kardeşin, kimdir bu?"
Başbakan Yardımcısı sağa bakmış sola bakmış düşünmüş taşınmış ve en sonunda: "Efendim bunu biraz düşünüp sonra size cevap versem?"
Başbakan Temel kabul etmiş ve yardımcısı oradan ayrılmış, vakit kaybetmeden Bakanlar Kurulu'nu toplantıya çağırmış, saatlerce bu soru üzerinde düşünmüşler, ama kimse bir cevap bulamamış. En sonunda Başbakan Yardımcısını aramış ve durumu açıkladıktan sonra: "Annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var ve bu çocuk sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz. Kimdir bu?"  
Başbakan Yardımcısı: "Bunda bilemeyecek ne var, tabii ki benim!" diye yanıtlamış.  
Cevabı alan Başbakan Yardımcısı hemen Başbakan Temel’i arayarak "Cevabı buldum efendim, kim olduğunu biliyorum, Başbakan Yardımcısı demiş.  
Başbakan Temel büyük bir hayal kırıklığıyla cevap vermiş: "Yanlış cevap, Doğru cevap Tony Blair idi."
İyi ki bizim Ülkemizin Başbakanları Temel ve Yardımcısı gibi değiller. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Amerika gezisinde böyle bir hataya düşmedi, çünkü ABD Başkanı ile görüşme fırsatı bulamadı.

BİR YILDA GELEN ZAMLAR
Son bir yılda neye ne kadar zam geldiğini düşümdünüz mü? Gerçeği görebilmek için alın size bir tablo:
Doğalgaza yüzde 34
Kömüre yüzde 26
Benzine yüzde 23
Elektriğe yüzde 16
Şimdi de son bir yılın maaş artışları:
Emekli yüzde 3
Memur yüzde 3
Milletvekili yüzde 45.
Bütün bu zamların bütçe açıklarını kapatmak, dengeyi sağlamak için olduğunu da unutmayın sakın…

GÜNÜN SÖZÜ
Hiç bir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin. (Don Herold)