bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İlçeler Yarışa Girdi
Yazarlar // 28 Eylül 2022 Çarşamba 11:15

İsmail BAŞARAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılacağını açıkladığı sosyal konut projesinden Samsun da yararlanacak. Bu nedenle ilçe belediyeleri sosyal konutların bölgelerinde yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. Merak ettiğim konu sadece AK Partili belediyeler mi yararlanacak bu sosyal konut işinden yoksa CHP ve İYİ Parti’nin kazandığı belediyeler de yararlanacaklar mı?

Samsun’da AK Parti’nin kazandığı Belediyelerden olan Kavak Belediyesi çalışmalara başlamış bile. Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçenin konut ihtiyacının karşılanması için yüklenicileri yatırıma davet etti. İlçeye bugüne kadar yüklenici dışarıdan geldi mi yoksa sadece Kavak’ta bulunan yükleniciler mi işi alacaklar henüz belli değil. Öncelikle kaç bina yapılacak kaça mal olacak müşteri yeterli olacak mı? Bu soruların yanıtı alındıktan sonra sanırım kazma vurulacak.

Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçenin gelişimine paralel olarak konutlaşmada arzu edilen düzeyde olmadığını belirterek yapı sektörü temsilcilerini yatırıma davet etti. Sarıcaoğlu, “ Özel sektör ve kamu da çalışan sayımız artıyor. Ancak ilçemizde bulamadıkları için Samsun’da ev tutmak zorunda kalıyorlar. O nedenle sizleri Kavak’ta konut yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Şimdi sıra yüklenicilerde, bakalım bu çağrı nasıl karşılanacak? Öyle ya bunu yaptıracak TOKİ para bulup inşaata başlayanlara verilecek mi? Hep sorular var ortada.

İYİ PARTİ Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin de açıklanan Sosyal Konut Projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve “Salıpazarı ilçemizin bu projede yer almaması bizleri ve halkımızı üzmüştür” dedi.

Neden Salıpazarı’nda yapılmıyor? Bu konuda AK Parti'nin Samsun il başkanı sorulara yanıt vermeli. Sadece Salıpazarı değil, diğer ilçeler de sorunun nasıl çözüleceği konusunda bilgi almak istiyorlar. Kısaca söylemde kalmamalı deniliyor bu işler için. Vatandaş söylemlerin eyleme geçmesini bekliyorlar. Bu iş seçim yatırımı olarak da ortaya atılmış olabilir. Devletin kasasında para yok ki vatandaştan bu yolla para isteniyor. İstenen paralar alındıktan sonra yapım başlanacak asıl sıkıntı dağıtımda yaşanacak, buna ev alacakları için sevinenler hazır olmalılar.

GÜNÜN SÖZÜ

Yıldızlara bakan adam, yoldaki çamur birikintilerinin içine girmeye mahkûmdur. (Alexander Smith)