bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesap Kime Kesilecek?
Yazarlar // 16 Nisan 2019 Salı 10:35

İsmail BAŞARAN

Samsun seçim sonuçları tartışılıyor, uzun bir zaman da tartışılacağa benziyor. Özellikle İlkadım ve Atakum seçimlerinin Cumhur ittifakı tarafından kaybedilmesi sonrası hesabın kime kesileceği merak kon usu olmaya devam ediyor.

Bu iki ilçeden İlkadım’da MHP’li eski belediye başkanı Necaattin Demirtaş tarafından MİLLET İttifakı adayı olarak kazanılması AK Parti ve MHP İl yönetimlerini hesap verme durumunda bıraktı.

Hesap kime kesilecek, milletvekillerine mi yoksa parti teşkilatlarına mı?

Samsun’un en büyük ilçeleri İlkadım ve Atakum’da seçimi kaybedilmesi demek Samsun seçmeninin neredeyse yarısının CUMHUR İttifakı’na tavır alması ve politikalarla seçim stratejisinin hatta adayların benimsenmemesi olarak da yorumlanabilir.

Bu sonuçları CUMHUR İttifakı Büyükşehir ve ilçelerin çoğunu aldık ya diye yorumlayabilir ancak gerçek hiç de öyle değil.

Gerçek, CUMHUR İttifakı’nın Samsun’da iki büyük belediyeyi kaybetmiş olmasıdır.

Şimdi hesap zamanı, hesabın kimlere kesileceğini bekleyip göreceğiz.

 

ÇİÇEK PARALARI ŞEHİT AİLERİNE

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturarak görevine başlayan Mustafa Demir, 'tebrik çiçekleri yerine şehit aileleri ve gaziler için bağış yapılması' çağrısında bulununca takdir topladı. Vatandaş bu tutumu beğendi, ancak çiçekler tine de gelmeye devam etti.

Sokaklarda takdir gören bu tutum ve davranış Belediyelerdeki harcamalara da dikkat edilmesi gerektiğini savundu. Şimdi Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarının gündeme gelmesini borçların ve alacakların açıklanmasını istiyor. Öyle ya bir vatandaş olarak benden alınan vergilerin nerelere harcandığını bilmek benim de hakkım sanırım.

Bir başka konu da Suriyeliler ne olacak sorusunda düğümleniyor. Gönderilecekler mi yoksa kalacaklar mı? Samsun Büyükşehir belediyesi tarafından kendilerine verilen ücretsiz seyahat kartları geçerliliğini koruyacak mı yoksa iptal edilecek mi?

Türk vatandaşı kendi ülkesinde negatif ayrımcılığı artık kabul edemiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir vatandaşın bu istekleri karşısında sessiz kalmaz herhalde. Geçim sıkıntısı içindeki insanlarımız artık başkalarına bakmak istemiyorlar. Savaştan kaçıp gelenlere misafir dedik tamam da, misafirin en iyisi de erken gidendir sözü unutulmamalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

İnanılması en zor dedikodular, aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır. (Delavigny)