bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hesap Kimden Sorulacak?
Yazarlar // 8 Ekim 2020 Perşembe 08:49

İsmail BAŞARAN

Samsun’da belediyeler konusunda Kayyum gündeme getirilince, bu yolda fısıltılar çıkınca, MİLLET İTTİFAKI’na geçen Belediyeler de atağa geçmiş durumda. Özellikle de İlkadım ve Atakum Belediyelerinin ne yapacağı merak konusu.

Samsun’da yaşayan bir vatandaş olarak özellikle bu iki belediyenin kimlere ve ne kadar neden borçlandığı alınan paraların nerelere harcandığı konusunda araştırma yapılması gerektiğini düşünenlerdenim.

Pek,i adı geçen belediyeler böyle bir girişimde bulundular mı bulunmadıysalar neden bulunmadılar, eğer meclis üstünlüğü CUMHUR İttifakı’ndaysa bu ittifak mı engelledi ve de hangi amaçlarla engelledi?

AK Parti İl Başkanı’nın kayyum konusunu ortaya atmasının altında yatan gerçekler, kazanamadıkları belediyelerin hesaplarının incelenmesinin önüne geçmek mi?

Samsun halkı devir edilen ve devir alınan belediyelerin borçlarını neden bir türkü açıklamıyor. Ben bir vatandaş olarak verdiğim vergilerin nerelere harcandığını bilmek istiyorum ki bu da vatandaşlık hakkımdır. Biliyorum ki seslerini çıkaramıyorlarsa da birçok vatandaş benim gibi düşünmektedir.

Sonuç olarak kimse KAYYUM        ‘u aklına bile getirmesin, böyle bir uygulama sadece demokrasi ayıbı olmaz doğrudan vatandaşın iradesinin gasp edilmesi anlamını taşır ki gasp Ceza Kanunumuza göre suçtur ve cezası da ağırdır. Buradan AK Parti Samsun İl Başkanı’na sesleniyorum, aklınızdan bile geçirmeyin ve gündemi değiştirmeyin.

 

GÜNDEM NEDİR?

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu böyle bir çıkışla vatandaşın gerçek gündeminden ayrılmasını istiyor herhalde. Sayın Aksu vatandaşın gündemi bazı Belediyelere kayyum atanması falan değil. Önce devterttiğiniz belediyelerin hesaplarını vermeniz gerekiyor, hangi harcamaların nerelere yapıldığını vatandaştan alınan vergilerin nerelere harcandığını açıklamakla başlayın bakalım KAYYUM mu çıkacak önünüze YARGI mı? CUMHUR İttifakı tarafından yönetilen Türkiye’nin İttifakın büyük ortağı olarak üzerinde durmanız gereken Samsun’daki hayat pahallılığı değil mi? Vatandaşın geçim darlığı çekmemesi için il genelinde üretime dayalı yatırımlara destek olunması değil mi göreviniz, işsizliği azaltmak, tencerelerin kaynamasını sağlamak değil mi işiniz, siz işinize bakın, hesap verin, sonra hesap sormaya kalkın.

 

NEDEN OKUL MESELESİ

Düne kadar okullara girmenin tehlikeli olduğu söyleniyordu da şimdi ne oldu birdenbire okullar açılıyor?

Türkiye’nin internet altyapısının yeterli olmadığı ortaya çıktığı için mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin beş milyondan fazla Suriyeliye yardım için gücü yeterken, yüklenicilere yap işlet devret modeliyle yollar hastaneler yaptırırken parası var da öğrencilere internet ve tablet dağıtmaya sıra gelince mi parası yok?

Şimdi o nedenle mi öğrenciler bu pandemi döneminde dün yasak ettiğiniz ve açmadığınız okullara gidiyor, bu sorular bunlar hep cevap bekliyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Akıllı olmak bir şey değil, mühim olan o aklı yerinde kullanmaktır. (Descartes)