bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Halk Ekmek Büfeleri
Yazarlar // 29 Haziran 2022 Çarşamba 13:51

İsmail BAŞARAN

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın birinci dönem başkanlığında uyguladığı bir proje vardı. Halka ucuz ekmek satışı için yapılan ekmek fabrikası ve de bu fabrikada üretilen ekmeklerin halka artı için kurulan büfeler ilgi görmüş ve vatandaşın ucuz ekmek yemesini sağlamıştı.

İlkadım İlçesi’nde bu tesisler yine çalışıyor ve halka ucuz ekmek sağlıyor. Ancak ekmekler sayı olarak yeterli olmuyor. Çünkü ekmek üretiminin girdi fiyatları günden güne artıyor, elektrik, buğday, su gibi fiyatların artmasıyla fiyatlar yükseliyor veya üretim azalıyor. Samsun’un nüfusunun her geçen gün artmasının yanı sıra vatandaşın yediği ekmek fiyatları da haliyle yükseliyor. Belediye’nin yapacağı bir iş yok elbette. Buğday üretecek durumu elbette yok, un alınacak, unun fiyatı artıyor, su ve elektrik fiyatları yükseliyor.

İlkadım’ın bu uygulanmakta olan projesi Çarşamba Belediyesi’ne de ilham kaynağı olmuş ki Halk Ekmek uygulaması başladı.

Çarşamba Belediyesi sosyal projelerle vatandaşların yanında olmak, hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürürken açtığı Halk Ekmek Büfesi ile vatandaşlara, ekmeği daha uygun fiyatlı satabilmenin yolunu arıyor. Çarşamba Belediyesi

Halk Ekmek Büfesinde ekmek 2 TL'den satışa sunulacak.  Bu sayının önümüzdeki günlerde artırılması da düşünülüyor. Umarım en kısa zamanda uygulamaya geçilebilir. Sadece İlkadım ve Çarşamba Belediyelerinde değil, Samsun’un tüm belediyelerinde uygulama gerçekleşir de vatandaş biraz olsun ekmek konusunda rahat nefes alır. Çünkü Samsun’da artık yiğit sadece kuru soğana değil ekmeğe de muhtaç durumda.

BİR YILDIZ DAHA KAYDI

Evet, Türk sinemasından bir yıldız daha kaydı. Gençliğimin Battal Gazisi ve Kara Murat’ı bu dünyadan göç etti. Yıllarca izlemediğim bir tek filmi bile kalmamıştı belki de. Önceki gece rahatsızlanan Cüneyt Arkın 85 yaşında göçtü bu Dünyadan.

Önceki gece geç saatlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, yapılan tüm müdahalelere rağmen 85 yaşında hayatını kaybetti.

Gurbet Kuşları, Dünyayı Kurtaran Adam, Köroğlu, Battal Gazi Destanı ve Kara Murat gibi sayısız projeye imza atan Türk sinemasının efsane sanatçılarından Cüneyt Arkın da göçtü gitti aramızdan. Belleklerimizde çok önemli izler bırakarak gitti.

Yaş 85 olunca, gözlerini kapadı. Dünyayı Kurtaran Adam bundan sonra yok artık, kim kurtaracak Dünya’ya, kim kurtaracak Türkiye’yi düştüğü bu bataklıktan.

Türkiye bataklığa mı düştü diye sormayın sakın, sizler de Samsun’da yaşayan insanlar olarak nasıl bir bataklıkta olduğumuzu anlıyor ve yaşıyorsunuzdur. Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sürekli garip garip projeler üretiyor ve uygulamaya koyuyor.  Köylerde, mahallelerde insanlar evlerine gidecek yol bulmakta zorlanırken, yağmur yağdığında bata çıka, çamur içinde kalarak yürüme gayreti içindeyken Samsun’da neler oluyor? Yollardaki göbekler yeniden düzenleniyor, yollar sözüm ona trafik açısından daha da kullanışlı duruma getiriliyor. Ancak arzulananla uygulanan birbirini tutmuyor.

Kısacası Samsun da bataklıkta debelenip duruyor. Malkoçoğlu ve Dünyayı Kurtaran Adam da yok artık, kim kurtaracak Samsun’u, şehircilikle ve imar işleriyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını ortaya koyan Mustafa Demir’den? Hesap verme günü yakındır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Günümüzde insanlar, yalnızca fiyatı biliyorlar, değeri değil. (Oscar Wilde)