bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
FES DÜŞTÜ
Yazarlar // 11 Şubat 2020 Salı 10:38

İsmail BAŞARAN

Samsun bir anda yağan kar ile beyaza büründü. Okullar birden tatil edildi, çünkü yollarda araçlar kaza yaptı. Buzlanma oldu, öğrenciler arasında karla tanışanlar oldu.

Okullar sadece kar nedeniyle mi tatil oldu yoksa eğitimde girilen yol mu yanlıştı? Köyler mahalle oldu. Daha önce köy olan bu mahallelerde okullar vardı, kapandı öğrenciler de merkezlere taşındı.

Taşımalı eğitimle sorun çözüme kavuşturulmak istendi ancak görüldüğü gibi aksıyor sistem. Oysa mahalle olan köylerdeki özellikle ilkokullarda öğretmenler vardı, okullar açılıyor öğrenciler okullara gidiyor eğitimden geri kalmıyorlardı.

Sisten değişti ya y olacaktı ancak olmadı, getirim yine daha ilkokullardan itibaren çocuklara öğretilmeye başlandı. Samsun’da okular işte bu nedenle tatil edildi.

Kısacası fes düştü kel göründü. Sistemi değiştirenler öğrencileri çeşitli nedenlerle okullarından yani okumaktan uzaklaştırmaya başladı.

Bazı insanlar, özellikle de kırsalda kalanlar okumaktan uzaklaştırılır hale geldi. Sorgulayalım şimdi, bundan amaç nedir? İnsanların okumalarından bilgi sahibi olmalarından korkuluyor mu yoksa…

 

KAR VE BUZLANMA

Kardan başladık devam edelim. Samsun’da Karayolları Bölge Müdürlüğü var, işi yollar yapmak, bozulan yolları onarmaktır. Havalar soğuduğunda da yollardaki buzlanmaları önleyici önlemler almaktır. Bu işi yapmak sadece karayolları değil Büyükşehir Belediyesi’nin de görevleri arasındadır.

Samsun‘da ilk kar yağışında bu iki kurumun da görevlerin aksattıkları ortaya çıktı. Buzlanma nedeniyle trafik kazaları meydana geldi.  Kar yağınca sadece yollar buzlanmadı, eller cebe direrken titredi. Özellikle kış sebzelerinin fiyatları ateş pahası oldu. Aman çocuklara dikkat üşütüp hasta olmamaları için anne ve babalara büyük iş düşüyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Giysilerini kendilerinin en önemli yanı sayanlar genellikle giysilerinden daha değerli olamazlar. (William Hazlitt)