bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Erdoğan Tok Sahada
Yazarlar // 26 Nisan 2022 Salı 10:37

İsmail BAŞARAN

Samsun’un İlkadım ilçesi eski belediye başkanlarından Erdoğan Tok yine sahaya indi. Tok “Gönül Buluşması”  adını verdiği buluşmalarla ne yapmak istiyor? Sadece AK Parti'nin yaptıklarını mı anlatıyor, yoksa kendisini mi hatırlatıyor?

Erdoğan Tok, "Samimi niyetle dokunursanız gönüllere, misliyle bereketlenerek tüm gönül kapıları ardına kadar açılıyor "dedi bu buluşmalardan birisinde.

Erdoğan Tok yine aday gösterilir mi bilemem. Aday olmak kendi elinde elbet, ancak aday yapılın sahaya sürülmesi de Parti Genel Başkanlığının elinde, yani Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde bu durum. Sayın Tok daha önce bu görevi yaparken yanında kimler vardı, kimler yoktu iyice tartmalı. Çünkü öyle sanıyorum ki bu seçimler Tok’un Belediye Başkanlığında son seçimleri olacaktır, tabi aday gösterilirse. Sahaya erkenden çıkmak iyidir, hem Belediye Başkanlığı için hem de Milletvekilliği adaylığı için. Siyaset garip bir durumdur ve bağımlılık yapar. Belediye Başkanlığı olmazsa Milletvekilliği olabilir düşüncesi geliverir insanın aklına.

SEÇİME ODAKLANINCA

Partilerin Genel Başkanları açıklamalarıyla Türkiye’yi seçime odaklarken bazı gerçeklerin unutulmasına ve vatandaşın da uyutulmasına neden oluyor.

Bu durum da haliyle iktidar partisinin ve yandaşının ekmeğine bal sürüyor. Çünkü insanlar açlıklarını unutuyorlar, gelir düzeyinin gittikçe düşmesini hatırlamıyorlar bile. Bu arada sadece akaryakıta gelen zamlar değil ekmek fiyatlarının gramajda yapılan oyunlar unutturulmak isteniyor. Ancak vatandaş, unutmak ve uyutulmak kelimelerini artık içine sindiremiyor. Ramazan geldi geçiyor vatandan pide almakta bile zorlanıyor. Çünkü un fiyatları artmış, yumurta odun ve doğalgaz elektrik fiyatları artmış haliyle pide fiyatları da yükselmiş.  Eskiden evine akşamları iki üç pide götürenler artık bir tek pideyle idare ediyorlar, tabi ceplerinde pide parası varsa alabiliyorlar sadece. Türkiye uçuyor, ekonomi uçuyor deniliyor da fiyatlar uçuyor.

Vatandaşın yastık altındaki birikimine göz koyanlar çağrıda bulunuyor: Bankalara getirin. Tamam, vatandaş da o kamyon firması adındaki adalara göndermiyor ki altınlarını, yok artık yok. Ne altın var ne de gümüş, bakır tas alıp ayran bile içemiyor vatandaş. Hem bakır hem de kas pahalı.

Piyasalara ve köylünün, esnafın durumuna bakınca aklıma deli sorular geliyor. Bu sorulardan birisi gerçekten Türkiye’de seçimler yapılacak mı, yoksa çevremizdeki savaş öne sürülüp, “Dış Güçlerin Türkiye Üzerinde oyunlar oynadığı safsatasına insanları yine ve yeniden inandırıp” seçimler ileri tarihe ertelenecek mi?  Bu tür oyunlar, seçime kaybetmek üzere olan tüm iktidarların başvurdukları çıkış kapısıdır da.

GÜNÜN SÖZÜ

Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol.(Mevlana)