bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Deprem Öncesi de Hatalıydı
Yazarlar // 22 Şubat 2023 Çarşamba 19:39

İsmail BAŞARAN

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrası meydana geldiği düşünülen deformasyonun görüntüsü sosyal medyada HHALK Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar tarafından paylaşılması üzerine stadyum görevlileri tarafından incelenirken, ilk etapta birleşme noktasında esneme, tablada ise zemin kayması olduğunu tespit eden görevliler, ivedilikle konuyla ilgilenileceğini ifade etti. Türkiye A Milli Futbol takımının Galler ile oynayacağı EURO 2024 eleme maçı öncesinde sorumluluğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ait olan 19 Mayıs Stadı'nın durumu endişelendirmişti.

Samsun 19 Mayıs Stadı yapılıp açıldığından bunaya aksaklıklarla gündeme eliyor. Geliyor da ilgililer bunun pek de üzerinde durmuyor. İlk açıldığı günden beri Stat hem zemininde hem de tribünlerinde olumsuz görüntüler veriyor. Yeni yapılmış bir stadın tuvaletleri sakat olur mu? Olur, bu Stat Samsun’da ise olur elbette. Çünkü yapımı hatalı, yeri hatalı, bölgedeki hava sirkülasyonu hatalı.

Stadın yeninin hatalı olması bile gündeme şimdilerde gelmiyor ancak zemininin pek de olumlu sinyaller vermediği iddiaları ortada. Dolgu sahasında yapılan stadın bölgedeki fabrikalar da göz önüne alındığında hava sirkülasyonunun kötülüğü spor yapmaya elverişli değil. Kim planladı, kim yaptırdı neden bacalarından zehir saçan fabrikaların bulunduğu bölgede yapıldığını bir yetkili çıkıp açıklamalı halka… Açıklanacak bir konu daha var elbet. Stadın bazı duvarları neden ve nasıl çatladı, nasıl düzelecekler?

 

TOPRAK KAYDI

Samsun'un Yakakent ilçesinde etkili olan toprak kayması mahalle yolunda hasara yol açtı. Samsun'un Yakakent ilçesinde etkili olan toprak kayması mahalle yolunda hasara yol açtı. İlçede etkili olan kar ve yağmur yağışlarının ardından Küplüağzı Mahallesi yolunda heyelan etkili oldu. Yolda oluşan büyük yarıklar nedeniyle yol araç trafiğine kapandı. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Küplüağzı Mahalle Muhtarı Senai Danacı, heyelan alanında incelemelere bulundu.

Ne olacak şimdi? Yakakent’te deniz kenarında yapılan binalar bu gidişle tehlike arz edecekler mi? Toprak kaymasıyla sahilde yapılan binalar hasar görür mü? Eğer görürse o zaman tehlike çanları çalacaktır.

 

EKMEK NEREYE KOŞUYOR?

Samsun’da ekmek fiyatları günden güne artıyor. Çeşitli girdi maliyetlerinin artması sonrasında ekmek fiyatları Samsun’da hızla tavan yapıyor. Samsun’da yine zam gelen ekmeğin fiyatı beş lira oldu. Fiyatlar neden böyle hızla yükseliyor bilen var mı?

Buğday fiyatları artıyor, bunun da nedeni ekim alanlarının daralması olarak gösteriliyor. Fırınlarda üretim sırasında elektrik ve odun fiyatları da artınca buna bir de çalışanların ücretlerinin artması eklenince vatandaş ekmeği ucuz fiyatla yiyemez hale geliyor. Bu olumsuzluğun önüne nasıl geçilecek? Bafra ve Terme ovalarında ekin üretiminin artırılmasıyla önü alınabilir bu eksikliğin. Kış ayları gelirken buğday verimi azalırsa fiyatlar beş liradan daha da yukarı çıkabilir. O zaman Samsun halkı ekmeği daha pahalı yiyecektir. Önlemi bugünden alınmalıdır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Para iyi bir uşak, kötü bir efendidir. (F. Bacon)