bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
CHP, AK Parti'yi Geçti
Yazarlar // 1 Kasım 2018 Perşembe 22:14

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı konusunda partiler hummalı bir çalışmaya girdiler.

Bu konuda AK Parti ser veriyor ancak sır vermiyor. Ancak AK Parti’nin kulislerinde konuşulan yola Zihni Şahin ile devam etmenin mümkün olmadığı yolunda.

İktidarın büyük ortağında durum böyleyken ve de Büyükşehir Belediye Başkan adayı sır gibi saklanırken Ana Muhalefet’in Mart-2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı’na isim sahaya çıktı.

Samsun’da Büyükşehir Başkanlığı’na aday adaylığı her platformda konuşulan ancak 26’ncı Dönem Samsun Milletvekili Hayati Tekin’in, çevresinden gelen baskılara dayanamadığı belirtildi ve aday adayı olduğu öğrenildi. Söylentileri artık sıkça dillendirilmeye başlandı.

Hayati Tekin kim?

Samsun’da eski Kutlukent Belediye Başkanlığı ve Tekkeköy Belediye Başkanlığı da yapan bir isim. Tekin’in sahaya çıkmasından sonra sıra resmi olarak açıklama yapılmasına geldi. Bu açıklama da önümüzdeki günlerde yapılacakmış.

Gelelim CHP’nin Tekin’i aday göstermesinden sonra hangi ölçüde başarılı olacağına.

AK Parti’nin oy oranını göz önünde bulundurursak CHP’nin bu yarıştan isim kim olursa olsun başarılı çıkacağını söylemek bana pek de mümkün diye gelmiyor. AK Parti’nin ise adayını henüz açıklamamış olması, parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki kararını henüz vermediğinin işaretidir.

İktidar partisinin merkez ilçelerdeki adayları konusunda ise eski milletvekillerinin isimlerinin geçtiği öne sürülüyor.

Hatta İlkadım ilçesinde Fatih Öztürk’ün adı sıkça söyleniyor.

Peki, bu ne anlama geliyor?

Erdoğan Tok devre dışı mı kalıyor acaba?

Bu kadar uğraş ver, bu kadar yatırımlar yap sonunda devre dışı kal, olacak iş değil.

 

VATANDAŞIN GÜVENİ AZALIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı Ekim ayı ekonomik güven endeksini açıkladı.

Buna göre; ekonomik güven endeksi Eylül ayında 71 iken, Ekim ayında yüzde 4,8 oranında azalarak 67,5 oldu. Bu rakamlar neyi gösteriyor, daha açık yazalım. Demek ki artık vatandaşın İktidara karşı olan güveni de azalıyor.

Ekonomik güven endeksindeki düşüşün, tüketici, hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandığının göstergesi olarak da adlandırılıyor.

İktidar ise ekonominin geri gidişini engelleyebilmek amacıyla gündem değiştirici hareketlerde bulunuyor. Sınır ötesi harekâtlar, papaz olayları ve Konsolosluktaki cinayet, hava limanı açılışı gibi noktalara dikkat çekilmek isteniyor. Ancak, vatandaş artık parti gözetmeksizin açlık sınırı içinde yuvarlandığının bilincine varmış gibi görünüyor.

İktidar unutmamalı ki, açlık insanlara her işi yaptırabilir.

Nasıl bir hesap makinesi bu ülkede iktidar değiştirmişse, benzeri bir hesap makinesi iktidarı yeniden değiştirebilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Utanmaktan kaçın, fakat şan ve şöhretin arkasından koşmayın. Bunlar insana çok pahalıya mal olur.