bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bizde Neden Olmasın?
Yazarlar // 12 Mart 2018 Pazartesi 09:57

İsmail BAŞARAN

Türkiye Başkanlık seçimlerine kilitlenip koalisyonlar, birliktelikler kuruladursun, bu konuda tartışmalar sürerken Çin’den gelen bir haber kafaları iyice karıştırdı.

Çin’den gelen habere bakalım önce:

“Çin'de devlet başkanlığı ve başkan yardımcılığı için geçerli olan 10 yıllık görev süresi sınırının kaldırılmasını öngören ve bu şekilde Devlet Başkanı Şi Cinping'in süresiz görevde kalmasının önünü açan anayasa değişikliği teklifi kabul edildi.”

Buyurun bakalım. Bırakın Türkiye’de başkanlık sistemi işini bir de ömür boyu, yani süresiz görevde kalma tartışması çıkar mı ortaya?

Çıkarsa ne olur bilemem de, yine muhalefet karşı gelecek, yine AK Parti ve MHP bir araya gelecektir. Çünkü artık birbirlerine göbekten bağlanmışlardır.

Her ne kadar Türkiye’nin bekası için denilse de bu birliktelik, akıllara şu soruyu getiriyor:

Birliktelik içinde olmayanlar Türkiye’nin bekası için çalışmıyorlar mı?

 

ŞİMDİKİ YERİ NE OLACAK?

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Komisyon toplantısı Büyükşehir Belediyesindeki Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirilen komisyonda 50 madde görüşüldü. 50 madde de komisyon üyelerinin oybirliği ile kabul edilerek meclise havale edildi.

Bu arada sanayi sitesi için belirlenecek yerler de gündeme geldi. Toybelen ve Çobanözü’ne taşınacakmış sanayi.

Taşınır mı taşınmaz mı, hangi ölçüde taşınır bilemiyorum da Gülsan Sanayi Sitesi’nin mevcut yerinde ne olacağı neden milletten sır gibi saklanıyor?

Ne yapılacak o bölgede, yeşil alan mı olacak yoksa birilerine inşaat yapması için mi satılacak?

Satılacaksa, satışlara kimler girebilecek?

Samsun güzelleşecekse o alan park olmalı, inşaata ve yapılanmaya açılmamalı.

Bir konu da, Çobanözü ve Toybelen’e kurulacağı düşünülen sanayinin bölgede ne kadar kirliliği yol açacağıdır.

 

DİVAN KADINLARIN

İYİ Parti Samsun 1. Olağan Kongresi'nde Samsun İl Başkanı 169 oy farkla Ömer Süslü seçilirken son zamanların bir ilki yaşandı.

İYİ Parti Genel Merkez tarafından atanarak ilk il başkanı unvanı kazanan ve yeniden aday olan Ömer Süslü ve Avukat Hüseyin Acar yarıştı. 379 delegenin katıldığı kongrede 273 oyla Ömer Süslü yeniden başkan seçildi.

Kongrenin en dikkat çekici yanı ise Divan Kurulu üyelerinin tamamının kadınlardan oluşması oldu.

Buyurun bakalım. Siyasi Partilerde genellikle erkek egemenliği yaşanırdı. Yaşanırdı da Genel Başkan’ın Bayan olmasından mıdır bilemem Divan Kurulu’nda sadece kadınların bulunması da “Kadın egemenliği mi geliyor” sorusunun sorulmasına yol açtı.