bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bir Erken Seçim Daha
Yazarlar // 5 Temmuz 2018 Perşembe 16:48

İsmail BAŞARAN

Bir seçim geride kaldı. Sonuçlar tartışıldı ve tartışılmaya da devam edilecek.

Bu bizim yapımızda var, kaybedenler hep kazananları eleştirirler. Devletin olanaklarını kullandıklarını ileri sürerler, bu konuda da bazen haklı olurlar.

Referandum sonuçları da öyle oldu, ancak adaylar arasında pek de fazla tartışma yaşanmadı bu kez. Çünkü Recep Tayip Erdoğan sonuçlar daha açıklanmadan balkon konuşmasını yaptı ve seçildiğini duyurdu.

Kocaman Cumhurbaşkanı yalan söyleyecek değil ya elbette önce AK Partililer inandı ardından da diğer Cumhurbaşkanı adayları inanmak zorunda kaldı. İnanmak zorunda kaldı dediğime bakmayın, söylenene nedendir bilemem inanmak zorunda kaldılar.

Yani atı alan yine Üsküdar’a geçti bile.

Bundan sonra bu konuyu tartışmanın anlamı da yok, inanmak zorundayız. Şimdi önümüzde bir seçim daha var. Adalet ve Kalkınma Partisi hazır böyle bir rüzgar yakalamışken şimdi de Yerel Yönetim Seçimlerini erkene alıyor deniliyor. Sızan haberlere göre de bu tarih çok yakın, yani Kasım ayı içerisinde.

Türkiye’de kaç belediye başkanı kazanılır bilemem ancak Samsun biraz karışacak gibi.

AK Parti seçimlere 17 Belediye Başkanı ve bir de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak katılacak.

Bu sonuçla çıkabilecek mi?

Bu sorunun yanıtını verebilmek çok zor. AK Parti ile MHP arasındaki ittifak eğer yerel yönetim seçimlerinde sürmezse sıkıntı o zaman başlayacak. Sızan haberlere göre İlkadım Belediyesi’nde Erdoğan Tok’un, eğer Büyükşehir sinyali almaz ise yeniden İlkadım’dan adaylığını koyacağı iddiaları kulaktan kulağa fısıldanıyor.

İttifak ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nden daha önce İlkadım’da belediye başkanlığı görevi yapan Necattin Demirtaş’ın yeniden adaylığını koyacağı iddiaları durumu karıştırmış olarak algılanıyor.

Eğer MHP aday çıkarırsa haliyle ittifakın bu bölgedeki oyları bölünmüş olacak. Aradan da özellikle CHP’nin Gazi gölgesindeki oy tabanıyla CHP adayının yarışta var olacağı kaçınılmış olacak.

CHP burada partiyi toparlayabilecek bir aday bulabilecek mi? Bir isim dolaşıyor, bu isimin bayan olabileceği de söyleniyor. İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin de aday çıkarabileceği düşünülürse tabanca galiba karışıklıklar olacak.

Çünkü AK Parti kırsalda bu kez yalnız kalmamış olacak.

Canik Bölgesi’nde Osman Genç’in elinden Belediye Başkanlığını alabilmek zor.

Atakum’da İshak Taşçı’nın bu kez yine rakibi’nin CHP olması kaçınılmaz.

Bütün mesele galiba AK Parti’nin oylarının bölünüp bölünmeyeceğinde düğümlenip kalacak.

Bakalım zaman neyi gösterecek.

Mevla neylerse güzel eyler diyelim.