bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Belediyelere Duyurulur
Yazarlar // 10 Mart 2022 Perşembe 00:20

İsmail BAŞARAN

Samsun’da Büyükşehir, Bafra, Atakum, Alaçam, Canik, Çarşamba, Tekkeköy, İlkadım,   Vezirköprü, Salıpazarı, Havza, Lâdik, 19 Mayıs, Terme, Kavak, Ayvacık, Yakakent, Asarcık belediyesi var. Bu Belediyelere bir soru sorup yanıtını almak istiyorum, tabi eğer yanıt verirlerse.

Samsun’un çeşitli bölgelerinde ve de özellikle merkez ilçelerinde caddeler, ara sokaklar demeden dolaşıyorum. Günde ortalama da 10 kilometre yol yapıyorum yürüyerek. Dükkânların ve mağazaların önünde satışa sunulmuş ürünler sergileniyor, haliyle bu kaldırımlardan geçen vatandaşlar da araç yoluna inmek zorunda kalıyor.

Bu kadar belediyenin olduğu Samsun’da o kaldırımlar neden yayalara değil de teşhir edilen ürünlere yani dükkân ve mağaza sahiplerine bırakılıyor? O kaldırımdan geçerken araç yoluna insem, o sırada da bir araç gelip beni yaralasa suçlusu ben mi yoksa araç sürücüsü mü olacak? Yoksa gerçek suçlu dükkân ve mağaza sahipleri mi olacak? Bu sorunun yanıtını Belediye Başkanları vermeli sanırım. Bu aymazlık sadece Büyükşehirde değil tüm ilçelerimizdeki dükkân ve mağaza önlerinde yaşanıyor. Belediyeler neden denetimlerini yapmıyorlar, kaldırımlar yayalar için yapılmıştır, ürün teşhir etmek için değil.

Bu konuda belediyeler bir araya gelip bir karar almalıdır, aksi durumda sakatlıklar veya can kayıpları olabilir, o zaman da suçlu aramaya başlarız Samsun’da yaşayanlar olarak.

 

EKMEĞE BÜYÜK ZAM GELİYOR

Fırıncılar Federasyonu Başkanı'ndan ekmek fiyatları açıklamada bulundu. Bu açıklama da benim canımı sıkmakla kalmadı kara kara düşünmeye sevk etti. Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bir TV yayınında ekmeğin kilogram maliyetinin en az 14-15 lira olması gerektiğini yoksa fırıncıların zarar edeceğini söyledi. Eğer fırıncılar zarar edecekse haliyle de ekmeğe zam yapacaklar. Yeterli buğdayı ve unu fırınlara veremeyen iktidar o zaman niye zam yapıyorsunuz da diyemeyecek.

Suya zam geldi, az su iç diyorlar. Az su içince de böbrek sıkıntıları başlıyor. Suyu yeterince kullanmazsan salgın hastalığa yakalanmak da var, doğalgaza zam geldi battaniye ile otur diyorlar. Bize bunları söyleyenler benim ödediğim vergilerle yapılan saraylarda lüks villalarda oturuyorlar. Türkiye’nin içindeki durum böyle…

Hükumet tarafından Erzurum’un dağ köyündeki muhtara bir mektup gönderilmiş.

“Kışın soğuk geçeceği anlaşılmaktadır. Bu nedenle kullandığınız yakıtın türünü, yakıtın kodunu ve stok durumunu acele bildiriniz…”

Kısa süre içerisinde, muhtardan hükümet yetkililerine cevap gelir: “Yakıtımız pohtir, kod numarası yohtir, stoğumuz ise çohtir…” İşte Türkiye’de dar gelirlinin içindeki durum bu.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, işitenin yararlandığı sözdür. (Aristo)