bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Batıya Üniversite Şart Oldu
Yazarlar // 13 Eylül 2022 Salı 06:45

İsmail BAŞARAN

Samsun’da iki Üniversite var. Bu Üniversitelerden birisinin Çarşamba İlçesinde bir fakültesi bulunuyor. Samsun’un batı kesimindeki Üç İlçe Bafra, Alaçam ve Yakakent de en azından bir fakülte istiyor ve bunda da haklılar.

Bafra ile Alaçam arasında Bafra yakılarında bir hastane binası yapıyordu vatandaş. Para toplanmış inşaat başlamış ve yükseliyordu. Ancak aradan zaman geçti, ne bina tamamlandı ne de Üniversitelerden birisinin en azından bir fakültesi yapılabildi. Hatta üç ilçenin gelişimine katkı sağlayacak olan bir fakülte bile yapılmadı.  Samsun’un Milletvekilleri bu konuda neden bir çalışma yapmadı ve bölgenin ekonomisini kalkındıracak öğrencileri çekebilecek bir fakülte neden açılamadı. Ya milletvekilleri böyle bir çalışma içine girmedi veya çalışma yapıldı da İktidar bunları dikkate almadı.

ESNAFIN HALİ NİCEDİR?

Kim ne derse desin vatandaşın mali durumu hiç de iyi değil. İktidarda bulunanlar Ülkenin mali durumunun iyi olduğunu iddia etseler de, enflasyonun düştüğünü rakamlarla ortaya koysalar da son günlerde esnaflara sorduğumda bir gerçek ortaya çıkıyor.

Esnafların çoğu alışverişin eskisinden hatta bir önceki yıldan bile kesat olduğunu anlatıyor.  Vatandaşın halinin iyi olmadığı zamanlarda esnafın halinin nice olduğunu sormak aslında abesle iştigaldir ya, biz yine de sormuş bulunalım. Esnafa bu soruyu sorunca aldığım cevap beni şaşırtıyor. Metre tutmamışı olduğu gibi, günlük alışverişiyle elektrik parasını çıkaramamış olanı da var. Esnafın hali iyi değilse eğer ülkenin hali de iyi olmaz haliyle. O malum soruyu soralım o zaman: Ne olacak bu Türkiyenin hali? Türkiye’nin hali hiç de iyiye gitmiyor, bunu artık esnafın dükkânın içinde değil de dükkânın önünde durmasından anlamak mümkün.

 

YANLIŞ MAİL

Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır. Odasına girdiğinde masada bir bilgisayar görür ve karısına e-mail atmaya karar verir. Fakat yazdığı mesajı farkında olmadan yanlış bir adrese gönderir. Tam bu sırada farklı bir yerde kadın, kocasının cenaze töreninden evine yeni dönmüştür ve bilgisayarındaki maili görür, arkadaşlarından geldiğini düşündüğü maili okuyunca olduğu yere yığılıp kalır. Odaya giren annesi yerde yatan kızını ve ekrandaki mesajı görür.

Kime: Sevgili karıma.

Konu: Yeni ulaştım.

Tarih: 20 Eylül 2005

Benden haber aldığına şaşıracağından eminim.

Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz. Buraya yeni ulaştım ve kaydımı yaptırdım. Her şey yarın senin buraya geleceğini düşünülerek hazırlanmış. Seninle buluşmayı dört gözle bekliyorum. Umarım benim gibi sorunsuz bir yolculuk geçirirsin.

Not: Burası çok sıcak…

Siz böyle bir e-mail alsanız ne yaparsınız?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Güzel konuşmak için bir tek yol vardır; dinlemeyi öğrenmek. (Christopher Morley)