bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atatürk'ü Anacağız
Yazarlar // 9 Kasım 2022 Çarşamba 13:58

İsmail BAŞARAN

 

Yarın 10 Kasım Atatürk Samsun’a çıkacak. Samsun’a ilk ayak bastığı Tütün İskelesi'nde üstü başı yırtık, postalları patlamış, silahsız bir er gördü. Yüzünün rengi bakıra dönüş, yağları eriyip kemik ve sinir kalmış bu Türk askeri ağlıyordu. O'na sordu:

Asker ağlamaz arkadaş, sen neden ağlıyorsun?

Er irkildi, başını kaldırdı. Bu sesi tanıyordu ve bu yüz ona yabancı değildi. Hemen doğruldu ve Anafartalar'daki Komutanını çelik yay gibi selamladı.

Söyle niçin ağlıyorsun?

İç Anadolu'nun yanık yürekli çocuğu içini çekti: Düşman memleketi bastı, hükümet beni terhis etti. Silahımızı elimizden aldı. Toprağıma giren düşmanı ne ile öldüreceğim? Kemal Atatürk, erin omzuna elini koydu: Üzülme çocuğum, dedi. Gel benimle!

Ve Samsun deposunda giydirilip silahlandırarak yanına aldığı ilk er bu Mehmetçik oldu.

Mustafa Kemal yarın yine Samsun’a çıkacak. Yıllardır Türk vatandaşının çektiği çileleri, açlığı gidermek için. Yaptığı yatırımların fabrikaların neden satıldığının hesabını sormak için Yine Samsun’da Anadolu'ya ayak basacak. Törenler düzenlenecek, merak ediyorum törenlere kimler katılacak kimler hastalığını bahane edip orada bulunmayacak. Sadece Samsun’da değil Ankara’da da hasta kimler olacak göreceğiz hep birlikte.

Atatürk’ün yaptıklarını satanlar, Atatürk hakkında neler söyleyecek merak ediyorum. Bir konuyu daha merak ediyorum Anıtkabir’de kimler olacak ve oradaki deftere neler yazacaklar? Yazdıklarıyla yaptıkları birbirini tutacak mı bunu da merak ediyorum.

Samsun’daki törenlerde kimler yer alacak, eğer hava yağışlı olursa kimler yağmuru bahane edip törenlerin kapalı alanda olması için talimat verecek?  Yağmur ta yağsa kar da yağsa vatandaş Anıta gidiyor Samsun’da.

 

HAFİF RAYLI NEREYE KADAR

Hafif Raylı Sistemin Tekkeköy’e kadar gitti. Yolcu kapasitesi de yüksek. Batıda Üniversite’ye kadar da çıkıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e düşen görev bugüne kadar yapılanları yıkmak değil Samsun’a yeni hizmetler kazandırmaktır. Daha önce Tekkeköy’e kadar gitti Raylı Sistem.

Şimdi yapılması gereken en azından Havalimanına kadar Raylı Sistemin uzatılmasıdır. Sistemin uzatılması halinde doğu yakası bu hizmetten yararlanacaktır. Çarşamba doğuda, Batı yakasında ise en azından Polis Okuluna kadar götürülebilir.

Bunlar nasıl yapılır? Eğer Mustafa Demir ve Meclis üyeleri Samsun’da yapılanların yıkılmasını hizmet olarak göstermek istemez ve yeni hizmetlere odaklanırlarsa.

Çünkü daha önceleri Polis Okuluna kadar Hafif Raylı’nın gideceği söyleniyordu da Mustafa Demir'in yıkmak için harcadığı paralar yeni hizmetlere aktarılsaydı olurdu ancak.

Sistemin doğuda Çarşamba batıda ise Bafra’ya kadar gitmesini isteyenlerdenim. Hem trafik rahatlayacak hem de ulaşımda kolaylık sağlanacaktır. Bugüne kadar yapılanların paralarını ödemekten çekinmeyen Samsun halkı bunu da ödeyebilecek güçtedir.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Büyük felaketler karşısında büyük cesaretler doğar. (Regnard)