bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Alkışlayacak mıyız?
Yazarlar // 14 Eylül 2022 Çarşamba 20:58

İsmail BAŞARAN

İktidarın çeşitli kademelerinden yükselen sesler oluyor zaman zaman. Ekonomi konularında konuşmayan yok gibi, para politikaları konusunda da aynen öyle. Diğer her konuda her önüne gelen konuşuyor da kimin ne söylediğini vatandaş anlama bile anlamıyor. Vatandaşın anladığı tek konu alışverişe gittiğinde alacağı ürünün bir hafta önceki fiyatı neydi ne oldu şeklinde. Rakamlar birbirini tutmuyor, sürekli vatandaşın cebinden daha fazla para çıkıyor. İnsanlar üzgün, insanlar bıkkın, insanlar ağızlarını açarlarsa suçlu ilan edilecekler mi diye düşünce içindeler.

İnsanların mutsuz olduklarını toplumun her alanında görmek mümkün ve bunu iktidar görmüyor. Çünkü toplumun içine girmiyorlar. İktidar yanlısı siyasetçiler alıyorlar yanlarına kameraları ve kalabalık bir güruhunu sözüm ona vatandaşla hemhal olmaya gidiyorlar. İktidar olunca vatandaşın gerçekleri anlayamayacaklarını biliyorlar kendileri de. Aynı vatandaşlara muhalefet gidince de açıyorlar ağızlarını yumuyorlar gözlerini kelimeler hep eleştiri olarak çıkıyor ağızlardan. Hayat pahalılığı gözler önüne seriliyor.

Bütün bunları siyasilerin yapmasına gerek yok. Vatandaş kendisi de gidince pazara bir hafta önceki ile bir sonraki fiyat farklılığını anlıyorlar. Anlıyorlar da insanlar seslerini yüksek perdeden kep çıkaramıyorlar. Nedeni basit, ne zaman bir görevli gelir de hakaretten içeri alırlar beni diye düşünenler çok. Oysa Türkiye’de bu nedenlerle içeri alınan pek fazla değil, susmayın konuşun.

Vatandaşa bir önerim. İktidarı alkışlarken yüksek perdeden muhalefeti ise kimse duymayacak şekilde alkışların. Çünkü yüksek perdeden alkışlayanların gedecekleri yer bellidir. Ne zaman girdikleri yerden çıkacaklarını ise yasalar bilir.

Genco Erkal, Türk tiyatrosunun kilometre taşlarından birisidir, önemli aktördür. Genco Erkal'ın önemli oyunlarından birisi de "Bir Delinin Hatıra Defteri'dir."  Erkal bu tek kişilik oyunu Türkiye'nin neredeyse her sahnesinde oynamıştır. Askeri birliklerin büyük bölümü dahil.

Yine bir askeri birlikte oyunu sahneleyen Erkal birinci perde sonunda hiç alkış almadığını görünce şaşırmıştır. İkinci perde sonunda da hareket tekrarlanmıştır. Üçüncü perde sonunda da alkış yoktur. Erkal kuliste bu işin nedenini araştırırken askerler kulise tebriklerini sunaya gelirler ve sanatçıyı kucaklayıp öperler. Genco Erkal sorar: Oyunu beğendiniz mi?

Askerler "Evet" derler.

Erkal yine sorar: O zaman neden alkışlamıyorsunuz ki?

Askerlerin verdiği cevap ilginçtir: Komutanımız, gürültü olmasın diye, alkışlamamızı istemiyor.

Vatandaşa bir uyarımdır, sakın ha gürültü yapmayın sonrasına ben karışmam.

GÜNÜN SÖZÜ

Suçsuz insanların çoğunu, kendi suçlarından haberi olmayanlar cezalandırır. (Cemil Sena)