bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Adını Sen Koyma
Yazarlar // 19 Şubat 2018 Pazartesi 10:51

İsmail BAŞARAN

Köprüden geçen araçlardan alınan ücret ne kadar?

Vatandaş pazarda çarşıda karnını doyurabilmek için ödeyeceği parayı cebinde bulabiliyor mu, bulamıyorsa ne kadarını alabiliyor, doğru ve sağlıklı beslenebiliyor? Dar gelirli vatandaştan başka kim verebiliyor bu soruların cevabını?

Televizyonlarda öyle programlar var ki insanların gülesi geliyor.

Neymiş Tarkan’ın çocuğu olacakmış, kız mı olacakmış erkek mi olacakmış? Kız olursa adını ne koysunmuş erkek olursa adını ne koysunmuş?

N koyarsa koysun birader, vatandaşa ne bundan? Vatandaş düşmüş kendi derdine, geçinebilmek için okuz takla atıyor. Yapılan programlarda çarşı Pazar ve fiyatlar gündeme getirileceğine Tarkan’ın çocuğu gündemden düşmüyor.

Mehmetçik sınır ötesi’nde şehit olurken Tarkan’ın çocuğunu tartışmak ve konuyu oraya getirmenin ne manası var? Ayıp oluyor, ayıp.

Bunun Adı tamamen algı operasyonudur. Tarkan’ın çocuğu alet edilerek vatandaşın düşünceleri başka yere çekilmek istenmektedir.

O kameraları bir de besiciliğin bittiği yerlerdeki vatandaşa, beton yığınına döndürülmekte olan meralarını kaybeden köylülere sorsanız ya. Mazot fiyatını bir türlü denkleştiremeyen kamyoncuya sorsanıza…

Bırakın birader çocuğu kim yapıyorsa adını da o koysun, belki Mustafa Kemal koyuverirler…

 

TERSANE FİYASKOSU

Onbir yıl önce Samsun’da tersane kurulacağı haberleri çıkarıldığında, olmaz, bahsedilen yerde tersane kurulamaz, orada sadece kayık atölyesi olur diye yazdığımda  “Sen yatırımlara karşı mı geliyorsun” denilerek eleştirilmiştim. Ancak olmadı işte tersane kurulamadı.

O tersane alanında yatırımlar yapıldı vatandaşın paraları harcandı birilerine rantlar ağlandı.

Hani 15 bin kişiye iş imkanı sağlanacaktı? O sözler verildi vatandaşın oyu alındı, ancak sözler tutulmadı.

Bu sözleri veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’dı. Yani sözünü tutamayan da haliyle Yılmaz oldu. Sözler tutulmayınca 15 bin kişi iş sahibi olamadı verilen oylar da boşa gitti.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yanlış planlamaya dikkati çekerek, "Bugün 150 milyon liralık yatırım, doğru planlama yapılmış olsaydı atıl kalmazdı "açıklaması yapmıştı.

Tersane alanına ilk yatırımı yapan Atilla Makine İnşaat şirketi sahibi Hüseyin Atilla'nın da arazi bedeli davası açtığı ortaya çıktı. Bakalım daha neler çıkacak ortaya.

Bu fiyaskonun hesabını Samsun halkı soracak mı bilmiyorum.

Ancak sorması gerektiği gerektiğini biliyorum.

Başka fiyaskolar var mı? Arasanız bulursunuz herhalde.

GÜNÜN SÖZÜ

İşinizin çok önemli olduğunu düşünüyorsanız, bu sinirlerinizin ciddi biçimde bozulduğunun en açık göstergesidir. Btrand Russell