bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Soğuk havalarda ‘alternatif tıp’
SAĞLIK // 12 Aralık 2016 Pazartesi 22:29 // Güncelleme: 12 Aralık 2016 Pazartesi 22:29

Kış mevsimin gelmesi ile birçok vatandaş soğuk geçen aylarda hastalanamamak için ‘alternatif tıp’ olarak adlandırılan doğal bitkilere yönelmeye başladı.

Soğuk havalarda ‘alternatif tıp’
Türkiye’nin büyük bir çoğunluğunu etkisi altına alan soğuk hava Ordu’da da etkisini gösteriyor. Kış aylarında artan soğuklar sebebi ile vatandaşlar hastalanmamak için ‘alternatif tıp’ olarak bilenen doğal bitkilerin satıldığı aktarlara yöneliyor. Soğuk algınlıklarını önleyici tedbirler almak isteyen vatandaşlar özel olarak hazırlanmış çaylara ilgi gösteriyor. Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi’nde aktarlık yapan Göktuğ Ayyıldız, bu günlerde vatandaşların en çok karışık kış çayı, ıhlamur, kök zencefil ve kuşburnu gibi soğuk algınlığını önleyen bitkilere ağırlık verdiğini söyledi.

“Doğal bitkiler bağışıklık sistemini güçlendiriyor”

Havaların soğuması ile vatandaşların doğal bitkilere yöneldiğini belirten aktar Göktuğ Ayyıldız, vatandaşların en çok bağışıklık sistemini güçlendiren çaylara ilgi gösterdiğini ifade etti. Doğal bitkilerin gram gram satıldığını vurgulayan Ayyıldız, “Kış ayları geldiğinde vatandaşlar soğuklardan korunmak için alternatif tıp olarak adlandırılan doğal bitkilere yöneliyor. Genellikle soğuk kış günlerinde çay şeklinde olan ürünler oldukça rağbet görüyor. Zencefil, zerdaçal, ıhlamur, ekinezya gibi bitkiler soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı bu günlerde sıkça kullanılan ürünler oluyor. Bu bitkiler tek tek kullanılmasının yanı sıra karışık kış çayı adı altında da kullanılabiliyor. Bu tür ürünler bağışıklık sistemini güçlendirerek kişiye direnç kazandırıyor. Yine çok sıkça tüketilen kuşburnu doğal bir C vitamini kaynağı olması sebebi ile son derece fazla rağbet görüyor. Bu tür doğal ürünleri paketler halinde gram olarak satıyoruz. En çok satılan ürünlerden 150 gramlık zencefil ve zerdaçal paketleri 6 TL, 200 gramlık karışık kış çayı ise 10 TL’den satılıyor” dedi.

“Doğal ürünleri alırken dikkatli olun”

Doğal ürünleri satın alan vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu aktaran aktar Göktuğ Ayyıldız, “Kış aylarında satışı oldukça artan doğal ürünleri satışında dikkat edilmesi gereken birçok husus var bu sebeple vatandaşlarımız bu ürünleri alırken dikkatli olmalı. İlk olarak vatandaşların ambalajlı ürünlere yönelmesi gerekiyor. Ambalajlı ürünlerde ise izin belgesine ve son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Doğal ürünlerin uzun süre saklanması doğru değil, bu tür doğal bitkilerin bir yıl içerisinde tüketilmesi bir yılı doldurmuş ise atılması gerekmektedir” diye konuştu.