limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
Melek Mosso ve AHLAKİ DEĞERLERİMİZ
Yazarlar // 5 Mayıs 2022 Perşembe 10:58

Ferhan TOPRAK

Daha Tarkan'ın "Geccek"şarkısının yankıları dinmeden, nur topu gibi bir şarkıcı tartışmamız erken doğum yaptı. Tarkan'ımız "geccek geçcek, gitcek, gitcek" diyerek, sakız misali hangi tarafa geçersen uzayacak kıvamda, kıvırmaya müsait bir şarkı bestelemişti. Tamda amacına uygun kıvırdı; şarkıyı yapma sebebini, bunalımlı anımda, insanlığın endişe verici gidişatından, doğanın yok edilişinden etkilendim, umutsuzluklara umut olur, size iyi gelir diye yazdım deyip tartışmaların odağından sıyrılıverdi. Umut oldu mu? Oldu. Muhalif kesim "gitcek, gitcek" diye umutlandı, titredi ve kendine geldi depresyondan bir nebze olsun çıktı. İktidar cephesi ise hemen safları sıklaştırdı; Vay be, her şey sandığımız kadar çantada keklik değilmiş. Gitcek diye çığlık atan, inanmış, küçümsenmeyecek bir kitle söz konusu diyerek kaygılandı.

Derken ışık hızına yetişemediğimiz gündemimize, Isparta'da her yıl 3 Haziran'da düzenlenen "Uluslararası Gül Festivali" için konser vermesi düşünülen Melek Mosso ‘nın konseri iptal edilerek, üstü çiziliverdi. Gerekçe olarak Çeşitli dernek ve kuruluşların "ahlaksızlığı özendiren, hiçbir şarkıcı halkımız nezdinde sanatçı olarak kabul görmeyecektir. Isparta'da bu tür sanatçılara yer yoktur." itirazı gösterildi. Melek Mosso'nun suçu, bir konserinde kızlara ;"Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun, uçmak istiyorsanız uçun, kimseden izin almayın, vs." kısaca özgür olun demiş.

Ben vatandaş olarak "ahlaksızlığı özendiren" kısmına takıldım. Önce AHLAK kelimesinin kısaca bir tanımını yapalım. Sözlük; "Toplum içinde yaşayan insanların, kültürel, dini, dünyevi, felsefi görüşlerine göre yanlış veya doğru olduğunu belirleyen yargı ve ilkeler sistemi" diyor. Ahlak dediğimiz olgu sadece namus ilkelerinden mi ibaret?

Adalet,hukuk,vicdan,sorumluluk,saygı,doğruluk,sevgi,dürüstlük,iyilik,haksız kazanç, rüşvet, israf, kul hakkı, din istismarı vs.. Ahlak kavramının içinde değil mi? Ahlak; evrensel bir kavramdır. Filanca belediye, dernek, kurum, siyasi oluşumun, tekelinde değildir.

Melek Mosso'nın ahlâksızlığı özendirme ve kötü örnek konusunda sorumluluk payı,83 milyonda bir ihtimal.. Zaten yerine konser verecek olan Seda Sayan, kime göre, neye göre iyi bir örnek olduğu ayrıca tartışma konusu olması bunun en güzel ispatı oldu.

Yıllardır TV kanallarında; kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmayan, genel ahlak kurallarını ve aile kavramını yerlerde süründüren, mide bulandırıcı, kadın, evlenme ve benzeri programlar, cinsiyeti meçhul kişilerin sunduğu veya konuk olduğu programlar reyting rekorları kırmıyor mu? İzlenme rekorları bize acı gerçeği belgeliyor. Toplumsal olarak ailevi, bizi biz yapan gelenek ve göreneklerimizi yok ettik, özümüzü kaybettik. İkiyüzlü ve riyakar bir milletiz. İşimize gelince "ahlaklı", gelmeyince "ahlaksız". Melek Mosso; bu deformasyonun sorumlusu değil, olsa olsa günah keçisi olur ancak.

Zaten orasını burasını açmak isteyen sınırları zorlayacak kadar açmış, kapayanda çarşafa bürünecek kadar kapanmış. Bu lüzumsuz, manasız, boş zevzeklikler kime yarıyor? Ne açılan kapanıyor, ne kapananlar açılıyor. Melek Mosso konserden konsere uçup, miktarlarına milyar, şöhretine şöhret katıyor.

Bir tarafta gelecekte bu ülkeyi yönetmeye talip olan muhalif siyasiler, diğer tarafta halen yöneten iktidar temsilcisi siyasiler, seyirci biz vatandaşlar. Vatandaş! Pahalılığın pençesinde, yoklukla, açlıkla, sürünüyor. Ben vatandaşım! İktidarı, muhalefeti!

MİLLET AÇ, AÇ! ETRAFIMIZ ATEŞ ÇEMBERİ, YEDİ DÜVELLE değil, 77 düvelle savaşıyoruz. ÇÖZÜM ÜRETİN, size güvenmenizi sağlayın, bizi ikna edin. Allah hepinizi ISLAH EYLESİN. Vatandaş olarak duam budur. SİZ NEYİN DERDİNDESİNİZ? Sınırlarımızda, analarının kınalı kuzuları şehit oluyor.

Ocaklara ateş düşüyor. Yüreğimiz yanıyor. Bunlar ne yapıyor? Çamur içinde at misali tepiniyor.                  SAMSUN'LU şehidimiz; İslam SANCAK.. Mekanın cennet olsun, milletimizin, ailenin başı sağolsun. Kınalı kuzum. Cennet bahçesinde bir çiçek daha açtı. Uğurlar olsun. Hakkını HELAL ET! Sen bayrağımız için, istiklâlimiz için, bölünmez bütünlüğümüz için şehit olurken, biz Melek Mosso'yu tartışıyorduk. HAKKINI HELAL ET!

SAYGILARIMLA.