limanbet limanbet bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop jojobet giriş jojobet casino siteleri holiganbet holiganbet istanbul evden eve nakliyat istanbul eşya depolama
HAYAT ÖĞRETMEN!
Yazarlar // 25 Kasım 2021 Perşembe 09:48

Ferhan TOPRAK

24 Kasım.Bugün senin gününmüş "HAYAT ÖĞRETMEN".

Hepimizin eğitim hayatı boyunca ,pek çok unutamadığı,iz bırakan,yolumuzu aydınlatan  öğretmenimiz olmuştur.

Ancak doğduğumuz andan,ölünceye kadar bütün insanların tek bir öğretmeni vardır.

O da "Hayat öğretmen ".

Kar demedin,kış demedin,yaz demedin,yağmur,sel, demedin!Büyük,küçük,kadın,erkek demedin.Bazen kafamıza vura vura,bazen kolumuzu kanadımızı kıra kıra,kah ağlatarak,kah güldürerek bize hayatı öğreten,Hayat öğretmen!

Sobaya dokunma "cıss,yanarsın" diyen

Annemizi dinlememiz gerektiğini,parmağımızı yakarak öğreten Hayat öğretmen!

Sürüne sürüne,düşe kalka yürüdüğümüz  hayat yolunda;elimizden tutup kaldıranlar kadar,çelme takıp düşürenlerinde olabileceğini,gözümüze soka  soka öğrettin Hayat Öğretmen!

Çoğu zaman acımasız ,katıydın. Biz seni,sen bizi  sevdin.En zalim anlarında bile vazgeçilmez sevdamız oldun.Gün oldu merhametsiz  diye şikayet edip ağlaştık,nefretimizi haykırdık.Kendi hatalarımızın sorumlusu senmişsin gibi iftiralar attık.Sen ki ;bizlere  ağlarken gülmenin,kaybederken sahip olduklarımızın,kör olunca  da

gördüklerimizin ,sağır olduğumuzda duyduklarımızın değerini öğrettin HAYAT ÖĞRETMEN.!

Senden öğrendiğimiz bütün yaşanmışlıkları,

"TECRÜBE"adını verdiğin kitaba sığdırıp,kolumuzun altına sıkıştırdın..OKU!OKU!OKU!dedin..Ben bu kitaptan;Sevginin; bütün kötülükleri yok edeceğini,barış ve huzurun tek anahtarı olduğunu ,en umutsuz anımızda bile Allah'tan umudumuzu kesmemeyi,bedeli ne olursa olsun doğrudan şaşmamayı,onurumuzun sahip olduğumuz en büyük servet olduğunu öğrendim "Hayat Öğretmen!"

Halen bıkmadan usanmadan öğretiyorsun.Bizleri bir mezun edemedin "Hayat Öğretmen".

Ahhhh !Bu zorlu meşakkatli yolda yalnız değilsin.Bitmeyen enerjisiyle,gönlü sevgi ve fedakarlıkla dolu öğretmenlerimiz en büyük rakibin oldu. DENİZİN KANATLARI PROJESİ ile okul kantininden alışveriş yapamayan öğrencilerinin, 1yıl boyunca öğlen yemek ihtiyaçlarını karşılayan Mustafa BAYDEMİR , Semiha  KARASLAN ve Engin ÇAKIR öğretmenlerimiz büyük başarılarıyla ipi göğüsledi.Atakum Denizevleri Ortaokulu, Kent konseyi ve Atakum Belediyesi  tarafından yılın okulu seçildi.Ödülleri Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci eşleri Av. Gülay  Deveci  ve Kent Konseyi Başkanımız Prof. Dr. Şevket Özkaya tarafından takdim edildi..Bu projenin gerçekleşmesi için maddi manevi desteğini esirgemeyen,güzel kalpleriyle hep yanlarında olan "Kanatsız Melekler "Kent konseyi üyelerimiz Selma Semerci ve Fatma Üzer...İyiki varsınız..Bu güzel,eşsiz vatanımız ,sizler gibi duyarlı,özverili insanlar sayesinde hep var  olacaktır.

Bu zorlu yolda,bizlere ışık tutan, başta MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e ve bütün öğretmenimize sonsuz sevgi,minnet ve saygılarımızı sunarız.

Sadece bugün değil ,her gününüz kutlu olsun!