bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Huzur Hakkı Belediyeye İndi
Yazarlar // 20 Ocak 2022 Perşembe 10:02

İsmail BAŞARAN

CHP Samsun Milletvekili Zeybek, Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey bürokratların maaşlarına ek olarak aldığı 'huzur hakkı' ödemelerine tepki göstererek, "İşsizlik ve yoksulluğun zirve yaptığı dönemde bu tür ödemelerin yapılması vicdanları sızlatmaktadır "dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve belediyenin üst yönetiminde yer alan Genel Sekreter ve Yardımcılarının hatta bazı daire başkanlarının belediyenin iştiraki olan SAMULAŞ, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Ticaret A.Ş., Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Turizm Ticaret AŞ’nin yönetiminde yer aldıkları için bürokrat maaşlarına ek olarak 'huzur hakkı' adı altında maaş aldıkları öne sürüldü. Alınan ek maaşların 4 ila 5 bin lira arasında olduğu belirtildi.
Mustafa Demir Bayındırlık ve İskân Bakanı iken dönemin Çorum Valisi Mustafa Toprak’ı ziyareti sırasında bir gazetecinin Çorum Demiryolu ile ilgili sorusu üzerine bakın ne demişti: “Kısa dönemde olmayacak işleri gündeme almak doğru değil, demiryolu uzun iş.”
Bakan Demir burada hükümetin uzun vadeli, örneğin 100 yıllık planlar yapıp yapmadığı yönündeki bir soruya da, “O kadar uzun vadeli planımız yok. Onu da torunlarımız düşünsün” yanıtını vermişti.
Sayın Bakan Çorum’dan geçecek olan Samsun – Ankara demiryolu yapımı için “Kısa dönemde olmayacak işleri gündeme almak doğru değil, demiryolu uzun iş”  diyordu. Bu cümleler yine ağızlarda dolaşıyor.  Samsun’da bu cümleler nasıl oluyor da “Ankara demiryolu en kısa zamanda yapılacak” diye anlaşılıyor, anlamıyorum bazıları benden çok mu akıllı acaba? Sahi hızlı tren ne zaman gelecek Samsun’a?

KÖYE GELEN SEMERCİ
Eşekler köydeki semerciden çok şikâyetçilermiş. Semerci hiç iyi semer yapamıyormuş. Eşeklerin sırtları kanlı yaralarla doluymuş. Eşekler toplanıp yeni bir semercinin gelmesi için dua etmişler. Hikâye bu ya duaları da kabul olunmuş ve gerçekten köye yeni bir semerci gelmiş.
Ne var ki bu semerci de eşekleri rahatlatacak semerler yapamıyormuş, yaralar azalacakken artmaya başlamış. Eşekler yine toplanıp, köye yeni bir semerci gelmesi için dua etmişler. Ve gerçekten mevcut semerci köyden ayrılmış, yerine başka bir semerci gelmiş.
Eşekler her semerci değişikliğinde olduğu gibi yine çok sevinmişler. Ama çok zaman geçmeden yeni semercinin de çok farklı olmadığını, semerlerin gittikçe daha da kalitesizleştiğini, yaralarının ise kötüleştiğini görmüşler.
Semerci gitmiş, semerci gelmiş. Her seferinde eşekler yeni semerci gelmesi için dua etmişler.
Nihayet bir gün eşekler toplanıp, eski semerciden kurtulmak için değil de eşeklikten kurtulmak için dua etmeye başlamışlar. Anlayana…

GÜNÜN SÖZÜ
Risksiz yaşamda başarı aramak, bulanık suda balık avlamaya benzer.