bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yönetenlerin Kurmayları
Yazarlar // 22 Ağustos 2022 Pazartesi 16:17

İsmail BAŞARAN

Yıl 1975. Mesleğimi Trabzon’da sürdürüyorum. Şefliğini rahmetli Mehmet Tan’ın yaptığı Türk Haberler Ajansı’nın muhabirliğini yapıyorum.

Dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk Karadeniz gezisine çıkmış.

Gezinin Trabzon ayağında dönemin Trabzon Valisi Ziya Çoker, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’e bilgilendirme yapacak.

Salonda bulunanlardan birisi de bendim. Vali Çoker konuşmaya başlarken şöyle bir cümle kurmuştu: “Türkiye’de Valiler kendi kurmayları için fevkalade yalnız kişilerdir.” Ve ardından bu cümleyi biraz daha açmıştı:

“İllere atanan valilerdin hiçbirisi yardımcıları dahil kendi kurmaylarını kendileri seçemezler, oraya daha önce atanmış olanlarla birlikte çalışmalarını sürdürürler. Oysa Belediye Başkanları kendi kurmaylarını seçebilirler. Emniyet Müdürleri kendi kurmaylarını seçebilirler.”

Garip bir durum gibi gelmişti bana.

O günden bu güne halen değişiklik yok sanırım. Belediye Başkanları kendi kurmaylarını seçebiliyorlar. O zaman Belediye Başkanlarının ne yapmaları gerekir? Kendi kurmaylarını seçerlerken daha titiz ve dikkatli olmaları gerekir. Yarın başlarına bir “Kaza” gelmemesi için. Peki, bildiğim bir iş mi var? Yok, elbet ben uyarımı yapıyorum, ister anlasınlar ister anlamasınlar…

 

YAKAKENT’E NEDEN GÖNDERMİYOR?

Samsun Bütünkent denilen bir yer. Yasa böyle. Bu ilde ulaşım kurulan Samulaş tarafından yönetilip gerçekleştiriliyor. Peki gerçek böyle mi? Hayır. Samsun’daki dört alt ilçeye otobüslerini gönderiyor da diğer ilçelere neden göndermiyor?

Su parası toplarken öteki ilçeleri es geçmiyorlar. Peki, hizmette bütünlük yok mu? Merkezin dışındaki ilçeler üvey evlat mı?

Sadece Yakakent değil elbet. Diğer ilçeler de aynı.

Önümüzde bir seçim var, bu seçimde elbette görevdeki belediyeler yaptıklarını anlatacaklar da ilçelereneden belediye otobüsü gönderilmediğini nasıl anlatacak yönetenler? Ya ilçelerde oturanlar hizmetin tamamını neden vermiyorsunuz diye sorarlarsa ne olacak o zaman?

Peki, ilçe halkları bu soruyu sorabilecekler mi? Yöneten AK Parti’nin yöneticileri halkın soruları karşısında durabilecekler mi?

 

SAMSUNSPOR NEREYE GİDİYOR?

Samsunspor iyi oynamıyor bunun sonucu olarak da iyi puanlar toplayamıyor. Yapılan transferler iç açıcı değil, yönetim transferleri nasıl yaptı ne taraftar biliyor ne de kendileri.

Eğer bir takımın yöneticileri hedef koyarken “Şampiyonluk” diyorsa transferleri ve takım oluşumunu da ona göre yapmalı. Samsunspor bu futbolcular ve bu futbol ile bu yıl da şampiyonluğu zor yakalar.

Kendi evinde taraftarlarının desteği önünde rakibe baskı uygulayamıyorsa Samsunspor, hata futbolcularda ve taraftarlarda değil, bu takımı oluşturan yönetim ve yöneticilerdedir. Önceki akşam sahada taraftar vardı, coşku vardı ancak Samsunspor da futbol adına olumlu hareketler yoktu. Smsunspor’un ek büyük hatalarından birisi sürekli teknik adam değiştirmesidir, sürekli yeni futbolcu denemesidir. Samsunspor yönetiminin başı bu hatalardan dönmelidir. Böyle hatalı tutumlar sonunda Samsunspor bu ligde sürekli kalacak ve üst lige çıkamayacaktır. Burada kalabilmesi de mucize olacaktır.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Kabul edilmiş bir yanlışlık, kazanılmış bir zaferdir. (W.Cascoigne)