bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ŞİDDETE BOYUN EĞME!
Yazarlar // 14 Kasım 2021 Pazar 12:43

Ferhan TOPRAK

Gün geçmiyor ki, şiddetin olmadığı bir günümüz olsun.Televizyondaki haberler, kan revan..Artık haber izlemeye,gazete okumaya korkar olduk. Toplum olarak CİNNET geçiriyoruz.

ŞİDDET! Sözlük tanımı,”Bireyin fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik olarak zarar görmesi, acı çekmesine neden olan eylemler” olarak yapılmış. Şiddet sadece insanlara mı uygulanıyor? Doğada ki bütün canlılar bir şekilde şiddete uğramıyor mu? Bana göre çiçeğin dalından koparılması bile ona uygulanan bir şiddettir. Kesilen ağaçlar,yakılan ormanlar,yatağı değiştirilen dereler de şiddete uğramıyor mu?

Cennet vatanımızı cehenneme çeviren şiddet! OECD Verilerine göre kadına yönelik şiddette BİRİNCİYİZ! Utanç verici bir sıra…

Ben ülkemde kadın olduğum için korkuyorum. Çünkü sokakta, yolda, markette, işte, bütün yaşam alanlarımızda, şiddete maruz kalma ihtimalimiz çok yüksek. Her yıl yüzlerce kadın gördüğü şiddet nedeniyle,ya ölüyor,ya da sakat kalıyor.2019 yılında  Balerin Ceren,tecavüze direndiği için yakılan Özgecan,daha dün katledilen Başak Cengiz.Yine hepimiz isyan edecek,tepkilerimizi sosyal medyada paylaşacak,Değerli Devlet Büyüklerimiz;Suçlular en ağır biçimde cezalandırılacak,kanları yerde kalmayacak diye ateşli konuşmalar yapacaklar,üç gün sonra unutup,hayatımıza kaldığı yerden devam ederken,ateş düştüğü yürekleri sonsuza kadar dağlayacak.

Biz kadınlar yine 25 Kasım tarihinde “KADINA ŞİDDETE HAYIR” diye sokaklara döküleceğiz, belki de, şiddeti engellemekle görevli Devletin Gücünden Şiddet göreceğiz. Çocuğunu terbiye etmek için,elindeki ve dilindeki (döverim ha!terlik geliyor,kafanı kırarım,saçını yolarım,gebertirim vs.)Tek çare olarak yine şiddeti gören ebebeyinlerin yetiştirdiği çocuktan,erişkinden daha ne bekliyoruz.Bütün bunlar azmış gibi TV Dizi,film ve bilgisayar oyunlarındaki şiddet görüntüleri de cabası…

Şiddet, hayatımızın bir parçası oldu. ALIŞTIK, KANIKSADIK, BENİMSEDİK! Devletin mücadele konusunda almış olduğu önlemler yetersiz!Bu kanı durdurmanın en önemli yolu EĞİTİM,EĞİTİM diyoruz,sadece söylemekte kalıyoruz.Televizyonda haberleri izlerken topluma rol model olan,sosyal ve kültürel yapımızı derinden etkileyen bireylerin, tartışmalarında ,söylevlerinde o kadar kötü örnekler mevcut ki!keşke diyorum haberleri ve açık oturumları  yaşları +18denküçükler izleyemez  uyarısı  ile verseler.Ülkemizde anaokulundan başlayarak,orta-lise-yüksek okul eğitim sürecinde çocuklar,gençler belirli aralıklarla psikolojik testlere tabi tutulmalı.Hatta bütün kamu,özel kurum ve kuruluş çalışanlarında da uygulanmalı.Evlilik sözleşmesi için çiftlerin, şiddet eğilimi olup olmadığına dair öz geçmişleri araştırılmalı,ondan sonra evlenmelerine müsaade edilmeli.Ayrılma kararı almış eşlerin ,bunu resmileştirdiği andan itibaren bütün iletişim ve görüşmeleri mercek altına alınıp,güvenlik birimlerinin iznine tabi olmalı.

Şiddete şahit olduğumuz anda bunu ilgili birimlere bildirmek, bizim vatandaşlık ve insanlık görevimiz.Oysa bir çoğumuz kendi başımız belaya girer veya ailenin iç sorunu diye duymazdan,görmezden gelmiyor muyuz?Hadisi Şerif;"KADINLAR SİZE ALLAHIN EMANETİDİR."Sözüyle Emanete sahip çıkalım diyor,Şiddetsiz ,kavgasız ,günler diliyorum.