bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunspor Başarılı mı?
Yazarlar // 12 Nisan 2021 Pazartesi 23:49

İsmail BAŞARAN

Burada şimdi Samsunspor’un Cumartesi günü oynadığı karşılaşmada başarılı olup olmadığını sorsam, sonuca bakarak başarılı diyeniniz çok olacaktır. Ben de sonuca dayalı soruya evet derim. Ancak Samsunspor Balıkesirspor karşısında hiç de başarılı olamadı.

Alınan sonuç kimseyi kandırmasın, şimdi yöneticiler ve teknik kadro Samsunspor’u başarılı gösterecek olabilir ancak durum öyle değil. 90 dakikalık oyunun başından sonuna kadar Samsunspor sonuç hariç çok kötüydü. Golün dışında Kırmızı Beyaz Siyahlı takım ilerisi için umutlandırmadı.

Samsun’un takımı olmaktan çıkan ve bir şirketin takımı olan Samsunspor’un bu oyunla Süper Lig’e çıkması çok zor. Hadi çıktı diyelim bu kadroyla orada tutunması olası değil. O zaman takım sil baştan yeniden kurulacak, bunun çin de haliyle çok daha fazla para harcanacak ve Samsun halkının takımı Samsunspor olmayacak.

Bunun için ne yapılmalı? Önce Samsunspor’u bu hale düşürenler hesap vermeli, kenara çekilip oturmamalı, sonrasında şirketleşmeden vazgeçilip yeni bir Samsunspor kurulmalı. Bunun yasal yolları aranıp bulunmalı Samsunspor olmuyorsa Samsun olmalı, 19 Mayıs olmalı takımın adı.

Eğer kalıcı çözümler bulunmazsa bugün Süper Lig’e çıkar yarın tekrar düşer. Yıldırım şirketi bunun bir çözümünü bulup yeniden çıkabilir ancak o zaman Samsunspor Samsun’nun ve Samsunlunun takımı olmaz…

 

17 İLÇE 17 KÜTÜPHANE

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğu (ÜNİAK) 17 İlçede 17 Kütüphane projesinin ilkini Çarşamba İlçesi Kürtün Köyü-Kürtün İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire  Başkanlığı,Üniversite öğrencileri, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverlerin destekleriyle 08.04.2021 tarihinde kurulan kütüphanenin açılışı 09.04.2021 tarihinde yapılarak öğrencilerin kullanımına sunuldu. Kütüphanenin açılışının ardından ÜniAK Topluluğu Başkanı Enes Melih AKTÜRK desteklerinden ötürü Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin tüm birimlerine, hayırseverlere, fedakarlık gösterip kitaplarını bağışlayan ve kütüphanenin yapım aşamasında emek veren tüm öğrencilere teşekkür ettiğini ifade etti. 17 İlçede 17 köy okuluna kütüphane kurmayı hedefleyen ÜniAK Topluluğu 2 ay içerisinde 17 İlçede tüm kütüphaneleri kurmayı planlıyor. Böyle bir kütüphane kurulması öğrencileri otumaya sevkeder.

Önemli olan taş binalar değildir, kütüphane içinde hangi kitapların olacağıdır. Akil Gençlik Topluluğu’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğu, sonrasında Adnan Menderes döneminde nasıl Amerika’nın oyuncağı olduğu da yer alacak mı? Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için bir halkla birlikte nasıl çalıştıkları da yer alacak mı oradaki kitaplarda?

Türkiye’nin ekonomik olarak nasıl bir çıkmaza sokulduğu ve bunu kimlerin yaptıkları, bu açmazdan nasıl çıkılacağını yazan kitaplar bulunacak mı? Akil öğrenciler bunları biliyorlar mı acaba?

 

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış başlayan yanlış sürer. (Paul Valery)